Kom je echt sneller aan als je na 8 uur ’s avonds nog eet?

Eindelijk het verlossende antwoord.

Lees ook

Het klinkt je vast niet nieuw in de oren: als je na acht uur ’s avonds nog eet, dan kom je sneller aan. Tenminste, zo gaat het gerucht. Maar is dat ook echt zo?

Aankomen

Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar dit onderwerp en of je echt sneller aankomt als je na acht uur ’s avonds eet, is volgens het Voedingscentrum niet duidelijk. Want zoals we eigenlijk allemaal wel weten, gaat het toch echt om de hoeveelheid calorieën die je op een dag binnenkrijgt.

Calorieën

Krijg je meer calorieën binnen dan je verbrandt? Dan kom je aan. Zo simpel is het. En of je dan ’s avonds te veel eet of overdag maakt dan niet uit. Wel wordt er momenteel meer onderzoek gedaan naar de invloed van het moment waarop je eet op je gewicht. Er zijn inderdaad onderzoeken die beweren dat er samenhang is tussen overgewicht en laat op de avond eten. Erg gefundeerd zijn die echter niet.

Wel bleek uit een studie van de University of Illinois dat je de lichtste maaltijd van de dag het best kunt eten op het moment dat je het minst actief bent. Juist daarom wordt weleens aangeraden om een stevige lunch te nuttigen en een licht diner.

’s Avonds honger

Daarnaast is het echt niet de bedoeling dat je een rammelende maag compleet negeert in de avond. Als je ’s avonds trek krijgt, kun je best wat eten. Let je op je gewicht, maak dan in dit geval een verantwoorde keuze en kies voor fruit, groente, ongezouten noten of een volkoren boterham.

Bron: Kookfans | Beeld: Bridget Jones Diary

Laatste nieuws

Zie ook