Rebel Wilson over Pitch Perfect films: ‘Ik mocht niet afvallen’

'Ik was het stereotype in het spelen van een dikke, grappige vriend.'

Rebel Wilson schitterde als Patrica a.k.a. Fat Amy in de Pitch Perfect-films. In de podcast Call Her Daddy doet ze een opvallende uitspraak, en deelt ze dat het haar verboden werd om meer dan 4,5 kilo aan te komen of af te vallen. Wow!

Pitch Perfect

Pitch Perfect gaat over een vrouwelijk a-capellagroepje, de Barden Bellas, die strijden om de internationale zangwedstrijd. Hiervoor moeten ze alleen eerst winnen van een jongensgroep, genaamd de Treblemakers. Met Anna Kendrick, Elizabeth Banks en Adam Devine als onderdeel van de cast was de film in 2012 ware hit. Ook de sequels uit 2015 en 2017 trokken een hoop bezoekers naar de bioscopen.

Op gewicht blijven

Hoewel de film een grote hit was, had Rebel ander zorgen aan haar hoofd. Zo mocht ze niet enorm veel afvallen, omdat het in de contracten voor die films stond. “Je moest op gewicht blijven, maar ik wilde gezonder worden”, aldus Rebel. Toch wilde de Australische actrice wat gewicht kwijtraken, vooral omdat dat haar kansen om zwanger te worden zou vergroten. Daarnaast werd ze ook steeds gecast voor dezelfde rollen. “Ik was een stereotype in het spelen van een dikke, grappige vriend”, vertelt de actrice.

35 kilo kwijt

Na de films is de actrice druk bezig geweest met afvallen, en verraste ze haar volgers vorig jaar met de grote transformatie. Ze is maar liefst 35 kilo afgevallen, en dat is te zien. Toch was haar management voorzichtig, en zagen ze het helemaal niet zitten dat ze veel ging afvallen. Aan het televisieprogramma BBC Breakfast vertelde ze dat haar team bang was dat het haar veel geld zou kosten, omdat ze nog altijd bekend staat als Fat Amy.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rebel Wilson (@rebelwilson)

Spijt

Spijt van haar keuze heeft ze niet, alleen vindt ze het jammer dat ze zo lang gewacht heeft met afvallen. Zo vertelt ze: “Nu ik weet dat ik het kan doen, baal ik dat ik het niet eerder ben gaan doen. Ik wou dat ik dit al op mijn dertigste had gedaan, in plaats van op mijn veertigste.”

Bron: Fem-Fem, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws