Maxime Meiland openhartig over seksueel misbruik

"Ik heb wel pogingen gedaan, ja."

Maxime Meiland brengt eind maart een boek uit en wel over een onderwerp dat grote impact heeft gehad op haar leven: ze is als tiener seksueel misbruikt. “Ik wil dat jongeren weten dat het uiteindelijk wel goedkomt.”

Van kwaad tot erger

Maxime schoof gisteravond bij Humberto op Zondag aan om te praten over haar boek Maxime – misbruikt, ontspoord en nu…. gelukkig!. “De echte Maxime was gewoon een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting. Daarna ging het van kwaad tot erger. Ze werd onhandelbaar, vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant. Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot”, valt te lezen over haar boek.

Dieptepunt

Aan Humberto Tan vertelt ze openhartig over het moment dat haar leven veranderde toen ze 14 jaar was. “Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee”, legt ze uit. Een jaar later werd ze meermaals misbruikt.

Het dieptepunt was toen ze het leven niet meer zag zitten. “Ik heb wel pogingen gedaan, ja”, zegt ze. “Ik heb wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten.”

Redding

“Eigenlijk is Clairetje wel een beetje mijn redding geweest in het leven”, vertelt Maxime over haar dochter die ze op haar 21e kreeg. Ook haar moeder is een grote steun geweest. “Toen ik eindelijk over het misbruik vertelde, zei ze dat ik in therapie moest gaan. Sindsdien ging het steeds beter.”

De reden dat Maxime het boek heeft geschreven? Om anderen te helpen. “Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter”, zegt ze. “Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen. Ik voelde me heel eenzaam, maar het is echt belangrijk om erover te praten.”

Bron: RTL, LINDA. | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws