Sylvia Geersen over haar trauma’s, miskramen en drugsgebruik

"Het taboe op miskramen moet weg."

Ze voelt zich beter dan ooit, maar dat is niet altijd zo geweest. Sylvia Geersen heeft turbulente jaren achter de rug. Aan Beau Monde vertelt ze openhartig over haar trauma’s, miskramen en drugsgebruik.

Trauma’s

Sylvia verdween een tijdje van de radar, maar dook toen op in Special Forces en is nu The Bachelorette. Na die eerste voelde het model zich een nieuw mens “Ik heb in dat programma zoveel trauma’s verwerkt. Er is een nieuwe, geheelde Sylvia opgestaan”, vertelt ze. “De stafleden, de mannen die ons ‘drilden’, hebben me zo’n boost gegeven. Een gesprek met hen levert meer op dan een gesprek met een therapeut. Mijn maskers zijn af en ik heb zelfrespect, inzichten en kracht verworven.”

Respectloos

Deze inzichten had ze nodig, want daarvoor had ze twee jaar lang een relatie met een man die haar niet goed behandelde. “Hij deed heel respectloos, schold me altijd uit. Maar ik was gek op hem, vergoelijkte en romantiseerde”, legt ze uit. “Op een dag hadden we ruzie. Hij had het schuim op zijn lippen staan, ik was doodsbang. Het liep uit de hand en hij heeft me in glas gegooid.” In het ziekenhuis bleek dat de ‘kabels’ in haar linkeronderarm waren doorgesneden en bleek ze een slagaderlijke bloeding te hebben. Twee operaties later zal haar arm nooit meer worden zoals hij was. “Mijn arm voelt altijd alsof hij slaapt en ik heb nog maar dertig procent kracht in mijn hand. Afschuwelijk, maar ik troost mezelf met de gedachte dat ik het heb overleefd.”

Miskramen

Sylvia heeft weinig geluk gehad met relaties, want ook haar Mexicaanse ex-man – met wie ze na zes jaar nog steeds in een scheiding ligt – bleek iemand anders te zijn dan ze dacht. “Die was niet gewelddadig, alleen gek. We zijn te snel getrouwd – tja, je bent verliefd en dan doe je gekke dingen. Later bleek hij een pathologische leugenaar”, legt ze uit. Dat was ook de periode waarin ze te maken kreeg met miskramen. “Ik denk nu dat wij geen kindje hebben mogen krijgen, omdat het de tijd er niet voor was. Het was te turbulent, te chaotisch.” Ze hoopt dat het onderwerp meer besproken wordt. “Het taboe op miskramen moet weg.”

Toch hoopt ze binnen nu en twee jaar nog moeder te mogen worden. “Het was altijd mijn grootste droom en ik denk dat ik een heel leuke mama zal zijn”, vertelt ze. “Ik hoop dat het me gegund is. Mocht het niet gebeuren… Misschien adopteer ik een kindje of word ik pleegmoeder. Mijn hart is heel groot. Ik heb veel liefde te geven.”

In balans

Nu is de focus even op zichzelf. Haar nieuwe zelf. “Op dit moment ben ik de beste versie van mezelf: sterk, oprecht, puur, in balans. Ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken. Ik leef gezond en sport veel”, vertelt ze. “Dat heb ik (ook) nodig. Ik ben ADD-achtig en ga goed op sport, rust en regelmaat. Dat is ook de reden dat ik in het verleden problemen heb gehad met drugs: ik gebruikte niet om te feesten, maar om rust te vinden, mezelf te verdoven.” Door rust te pakken en goed voor zichzelf te zorgen voorkomt ze een terugval. “Ik was een ‘hot mess’ en ben nu een ‘organized mess’.”

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws