4x Iets nieuws uitproberen in 2023

De eerste weken van 2023 zitten er alweer op. Sommige zullen hard aan de slag zijn gegaan met de goede voornemens, anderen gaan door waar ze gebleven waren. Toch is het altijd een fijn idee aan het begin van het jaar om iets nieuws uit te proberen zodat je niet vast blijft zitten in de dagelijkse slomp. Daarom hebben we vier activiteiten voor je op een rij gezet, zodat je dit jaar zelf ook iets nieuws uit kunt proberen.

Creativiteit

Vind een nieuwe manier om je creativiteit te uiten. Denk aan een nieuwe hobby zoals: haken, schilderen, dansen, schrijven of fotograferen. Echter kun je op vele manieren creatief bezig. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige meubels of accessoires maken, de tijd nemen om zelf je nagels mooi te lakken of zelf kaarsen maken. Wat je ook leuk lijkt om te doen, geef het in 2023 de kans en zie of het echt iets voor je is.

Actief

Sommige mensen zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat het liefst actief bezig. Anderen zijn wat minder actief of hebben niet veel actieve hobby’s die ze uitvoeren. Ga daarom op zoek naar een nieuwe activiteit om dit jaar uit te proberen. Van een korte wandeling in het bos tot een spinningles bij de sportschool, er is van alles uit te proberen. Dit hoeft niet gelijk het hoogste niveau te zijn, thuis af en toe een kwartiertje op muziek dansen is al een extra actieve hobby die je kunt beoefenen.

Spannend

Voldoende tijd besteden aan jezelf, zowel mentaal als fysiek is erg belangrijk om een goede relatie met zowel je lichaam als je geest op te bouwen. Neem daarom dit jaar eens de tijd om iets nieuws uit te proberen in bed. Luister of lees een spannend verhaal wanneer je jezelf aandacht geeft of experimenteren met sexspeeltjes om je lichaam op een andere manier te stimuleren. Zo maak je ook gelijk meer oxytocine aan, wat ook wel bekend staat als het gelukshormoon.

Gezamenlijk

Wanneer je een nieuwe hobby of activiteit samen met anderen doet, is de kans dat je dit blijft doen groter. Je wilt namelijk niet de ander alleen laten gaan. Dit is de perfecte manier om samen meer tijd door te brengen met een partner, vriend(in) of familielid. Kijk samen naar de activiteiten die jullie zouden willen uitproberen en kies samen iets uit wat jullie beiden leuk lijkt.

Wat je ook van plan bent in 2023 te beleven, iets nieuws uitproberen is altijd een goede manier om jezelf beter te leren kennen. Je ontdekt nieuwe interesses, passies en kwaliteiten waar je eerder nog geen weet van had.

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Laatste nieuws