Kim Feenstra opnieuw bezig met ivf-traject: ‘Teleurstelling, pijn, tranen’

Kim Feenstra is trotse moeder van een zoon, maar hoopt nog een zwangerschap mee te mogen maken. Dat gaat alleen niet vanzelf. Op Instagram deelt het model dat ze opnieuw bezig is met een ivf-traject en dat brengt veel emoties met zich mee.

Ivf-traject

In een persoonlijke post deelt Kim de frustraties die komen kijken bij een ivf-traject. “Op het wachtbankje. Weer een test. Negatief. Steek. Recht door mijn hart. Uitslag op de test. 1 streep. Fucking negatief. Maar ik moet, fucking positief blijven”, schrijft ze. “‘Hallo, met de poli fertiliteit’ ‘Weer niet gelukt? Dat spijt me. Gaat het mevrouw?’
Alles in mij schreeuwt: Nee! Maar mijn mond zegt voorzichtig: Ja. Niet huilen. Nog even flink zijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Feenstra (@k2im)

Schuldgevoel

Kim is al moeder van zoon Brooklyn, die ook na een lang ivf-traject ter wereld kwam. En daar is ze heel dankbaar voor. “Al gezegend met een kind. Wonderschoon is hij. Dankbaar zijn wij. Handjes knijpen. Hoop. Weer flink zijn. Wensen. Manifesteren. Teleurstelling. Pijn. Tranen. Ze komen. Ze stromen”, schrijft ze over haar gevoelens. Ook schuldgevoelens horen daarbij. “Ik moet blij zijn. Ik ben ‘al’ een mama. Wij zijn ‘al’ ouders. Misschien zij nooit. Ik gun het hen ook. Weer schuldgevoel. Verdriet. Duizend tranen.”

Doorgaan

Soms zit ze er doorheen. “Pauze, stoppen of doorgaan? Doorgaan. Tanden op elkaar. Weer een prik. Weer een pil. Honderd pillen. Tel kwijt. Ben ik”, zegt ze. “De hormonen. De akelige hormonen. ‘We doen het voor een mooi doel’ We? Ik voel me alleen. Mijn lijf. Waar ben ik? Wie is zij? Ik ken haar, maar ik herken haar niet.”

Toch gaat ze ervoor. “In ons hart is warmte. In mijn buik is ruimte. In ons huis ook. Genoeg. Nog even flink zijn. Nog één keer flink zijn.”

Bron: Instagram | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws