Deze 5 haarkleuren zijn dit voorjaar hot & happening

*Maakt meteen een afspraak bij de kapper*

Nieuw seizoen, nieuwe haarkleur! Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat niet alleen de fashion trends veranderen, maar ook de haartrends. Deze vijf haarkleuren ga je de komende maanden veel zien; welke is jouw favoriet?

1. Glanzend bruin

Voor wie nog niet klaar is om het drastisch aan te pakken dit voorjaar, is er de glossy brunette-trend. En niemand minder dan Lily Collins, Megan Fox en Kate Middleton bewijzen dat bruin haar niet saai hoeft te zijn. Het gaat bij deze trend allemaal om de afwerking. Om je haar glossy en gezond ogend te krijgen, is het belangrijk om je lokken goed te hydrateren. Maskers, serums en oliën zijn daarbij je beste vriend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily Collins (@lilyjcollins)

2. Barbieblond

Ben je van nature blond? Dan zit je dit voorjaar helemaal goed, want blonde is back deze lente. In tegenstelling tot het afgelopen jaar – toen asblond helemaal het einde was – is de trend voor blond haar dit seizoen meer Barbie-geïnspireerd. Dat betekent: minder grijs en platina, en meer warme tinten. Neem Gigi Hadid als voorbeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid)

3. Koperrood

Hoewel we deze lente alle tinten rood – variërend van bordeauxrood tot warm kastanjebruin – veel voorbij zullen zien komen, zal met name koperrood de salons veroveren. Kendall Jenner luidde de trend vorige zomer al in, waarop vele andere celebs volgden. Het is de perfecte middenweg voor blondines en brunettes die niet all the way donker of licht willen gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lindsay Lohan (@lindsaylohan)

4. Tweekleurig haar

You either love it or hate it, maar één ding is zeker: tweekleurig haar maakt een comeback dit voorjaar. Heb je donker haar? Dan kun je het beste kiezen voor roze, paars, groen of blauw als ’tweede’ haarkleur. Bij blondines past blauw, groen, rood, zwart of geel beter. Fan van deze haarstijl? Let er dan wel op dat je je haar voorziet van extra goede verzorging. Probeer je haar zo min mogelijk te wassen, vermijd stylingtools en gun je lokken regelmatig een voedend masker.

5. Perzikroze

Hoewel we de afgelopen jaren menig celeb met platinablonde haren zagen, zal in 2023 peachy rose blond steeds populairder worden. Omdat roze makkelijker overgaat in licht haar, is deze trend het meest geschikt voor blondines. Maar brunettes, niet getreurd: ook jullie kunnen deze look creëren. Je moet dan alleen je haar iets feller kleuren dan de gewenste kleur, omdat de tint na een aantal wasbeurten direct zal vervagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Georgia May Jagger (@georgiamayjagger)

Of je nou voor blond, bruin of roze gaat: zorg ervoor dat je je geverfde haar altijd goed verzorgt. Want een hip kleurtje is leuk, maar niet als je haar daarna bros wordt of afbreekt. Dus niet te vaak wassen, een goede shampoo en conditioner gebruiken, een keer per week een haarmasker en niet teveel hete stylingtools gebruiken. Succes!

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws