Jennifer Lopez deelt haar ultieme workout geheim

Het valt niet te ontkennen: Jennifer Lopez (53) ziet er beter uit dan ooit. Ze is in haar beste shape, voelt zich lekker in haar vel én is goed bezig met haar mentale gezondheid. Maarre, hoe doet ze dat toch met een bomvolle agenda?

Mental health

Jennifer Lopez sport niet alleen om er fabulous uit te zien, maar ook voor haar mentale gezondheid. Aan US Weekly vertelt ze hoe beweging haar positieve energie geeft. “Het is geen geheim dat sporten een groot deel van mijn leven is”, vertelt ze. “Er is voor mij een link tussen bewegen en mijn mentale gezondheid.” Als de zangeres sport, voelt ze zich stukken lekkerder in haar vel en maakt ze haar hoofd leeg.

Ultieme tip

Maar hoe dan? Twee kinderen, een succesvolle carrière en een sociaal leven… Waar is dan nog ruimte voor me-time en sporten? Dat is voor Jennifer geen moeilijke vraag: ze maakt tijd. No matter what. Voor haar betekent het dat ze iedere ochtend vroeg de sportschool in duikt. “Het is het eerste wat ik in de ochtend doe. Vaak al voor vijf uur ’s ochtends als het nog donker is.” Haar personal trainer Tracy Anderson beaamt dat. “Ze komt altijd opdagen, ongeacht hoe druk haar schema is. Ze neemt de tijd serieus, kent haar lichaam en wil zichzelf zijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo)

Maar ook…

In de sportschool wisselt ze verschillende work-outs af, van kickboksen tot circuit trainingen tot core work-outs. “Ik ben altijd op zoek naar dingen die me enthousiast en gemotiveerd houden”, legt ze uit. “Ik ben niet bang om mezelf uit te dagen; ik sta ervoor open om mezelf te pushen.”

Maar die killer body komt er niet alleen met sporten. “Ik probeer ook goede keuzes te maken gedurende de dag en mijn tijd goed te balanceren”, vertelt ze.

Stress

Haar mentale gezondheid is niet voor niks zo belangrijk voor de zangeres. “Er was een tijd in mijn leven dat ik 3 tot 5 uur per nacht sliep. Ik was eind twintig en de hele dag en nacht op de set of in de studio. Ik dacht dat ik onoverwinnelijk was. Tot ik op een dag in een trailer zat en al het werk, stress en weinig slaap opeens als een bom insloegen”, legt ze uit. “Mentaal was het zwaar, ik voelde me verdoofd. Ik dacht dat ik gek werd, maar nu weet ik dat het een paniekaanval was doordat ik uitgeput was.” Ze ging naar de dokter en werd zich bewust dat ze haar lichaam al die tijd genegeerd had. “Mijn lichaam vertelde me wat het nodig had om gezond te zijn. Dat is waar mijn reis naar een gezonde body & mind begon.”

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws