Ed Sheeran over dealen met eetstoornis: ‘Goed om er eerlijk over te zijn’

Met name aan het begin van zijn carrière struggelde hij met zijn lichaamsbeeld.

Zijn concerten zijn in no time uitverkocht en hij won tig prijzen voor zijn muziek: het is niet zo gek dat veel mensen vol bewondering naar Ed Sheeran kijken. Toch had de zanger zo ook zijn onzekerheden, zeker aan het begin van zijn carrière, en dat leidde ertoe dat de zanger een eetstoornis ontwikkelde. 

Vergelijking met andere sterren

In 2011 scoorde Ed Sheeran zijn eerste grote hit met The A Team. De zanger was toen nog maar twintig jaar oud en eigenlijk best onzeker. Zo deelt hij in een interview met The Rolling Stone in maart dat hij zichzelf aan het begin van zijn carrière vaak vergeleek met andere mannelijke muzikanten, waardoor hij zichzelf ging zien als een dik persoon. En dat anderen hem vergeleken met andere popsterren hielp ook niet mee.

“Ik ben van mezelf al best zelfbewust”, vertelde de zanger erover. Maar het werd erger toen hij bekendheid wierf in de muziekindustrie. “Ik zat in die One Direction-golf en ik vroeg me af: ‘Waarom heb ik geen sixpack?’ en toen dacht ik: ‘Oh, omdat je van kebab houdt en bier drinkt’. Ik song nummers met Justin Bieber en Shawn Mendes. Zij hebben een fantastisch figuur. Ik dacht dan: ‘Waarom ben ik zo… dik?'”

Escalatie

De onzekerheid van Ed bleef helaas niet daarbij. Het resulteerde in een eetstoornis. In het interview deelt de zanger dat hij veel herkenning vond in Elton John. In zijn memoir schreef Elton over de boulimia waar hij zes jaar lang aan leed. Ed realiseerde zich dat hij hetzelfde deed als de man waar hij zo tegenop keek. “Ik bevond mezelf in dezelfde situatie waarover Elton praat in zijn boek – eten tot ik écht niet meer kon, en daarna kwam het weer naar boven.”

“Er zijn bepaalde dingen die ik als ongemakkelijk ervaar, als ik daar als man over praat”, deelt de zanger. “Maar het is goed om er eerlijk over te zijn, omdat zoveel mensen hetzelfde doen en het ook verbergen.” De veelvoudig Emmy-winnaar vervolgt dat hij ‘een serieus eetprobleem’ heeft, maar dat hij die energie vandaag de dag in sport probeert te stoppen. “Ik ben echt een binge eater. Ik ben een alles-binger, maar nu ben ik meer een fitness-binger.”

Bron: Rolling Stone, People / Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws