Science says: waarom iedereen een sportbuddy nodig heeft

Heb jij al een sportmaatje?

Het kan soms knap lastig zijn om de motivatie te vinden om te gaan sporten. Je zou allerlei psychologische trucje kunnen proberen, maar uit onderzoek blijkt een sportbuddy je motivatie nog beter te boosten.

Sportbuddy

Onderzoekers van de University of Aberdeen vergeleken het activiteiten-niveau van mensen die alleen sporten met mensen die met een sportbuddy naar de sportschool gaan. Ze kwamen tot de ontdekking dat mensen die samen sporten, méér sporten. Hierbij bleek de emotionele support even belangrijk te zijn als de onderlinge competitie.

“Sporten met een vriendin is niet alleen een grote motivatiebron, het stimuleert bovendien de productie van serotonine”, aldus fitnessexpert James Duigan. “Dit hormoon houdt je gezond en gelukkig.”

Samen sporten

Daarnaast is het handig om elkaar te gebruiken voor bepaalde oefeningen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje benen gooien, zodat jullie je buikspieren kunnen trainen? Ga zelf op je rug op de grond liggen met je benen recht omhoog. Laat je partner achter je hoofd gaan staan; je kunt haar bij de enkels beetpakken voor extra houvast. Zij pakt vervolgens jouw voeten vast en slingert je benen naar beneden terwijl jij je buikspieren aanspant en ze recht omhoog probeert te houden. Good luck!

Bron: Marie Claire | Beeld: Pavel Danilyuk via Pexels

Laatste nieuws