Voel je vrij: 7 fijne naturistendorpen in Frankrijk

Natuur, vrijheid, harmonie… In Frankrijk vind je zeven prachtige plekken waar je alle stress en ballast – letterlijk – van je afgooit. Laat je meevoeren met alles wat de fijne naturistendorpen te bieden hebben, qua natuur én culinaire lekkernijen. Voor welke vakantiebestemming ga jij? Bonnes vacances!

1. LE SÉRIGNAN PLAGE NATURE, MIDDELLANDSE ZEE
De oevers van de Hérault vormen puur beschermde natuur. Stierenboerderijen, oesterbekkens, natuurreservaten… De meren, verstopt tussen groene heuvels, zijn verkwikkende natuurzwembaden. Net als de rivieren die de diepe canyons en duizelingwekkende bergengten van de streek hebben gevormd. Invloeden van de zee, de bergen én Spanje maken de culinaire tradities van de streek typisch mediterraan. Oesters uit Bouzigues, pasteitjes uit Pézenas… Daarnaast vind je er talloze restaurantjes waar je heerlijk kunt eten.

2. EURONAT, MÉDOC
Of je nu wilt liggen op het strand of lange fietstochten wilt maken: de Atlantische kust biedt het je allemaal! Hier vind je uitgestrekte zandstranden en ontelbare fietspaden. Het is een fantastische bestemming met diverse recreatie-mogelijkheden. Het zachte en stabiele klimaat is, samen met de zeelucht, ideaal om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Je verblijft midden in de wereldwijd bekende wijnstreek van de Médoc. Langs de kastelenroute ontdek je de meest authentieke wijnhuizen. Zin in een vakantie in deze bruisende, authentieke streek?

3. DOMAINE DE BÉLÉZY, PROVENCE
Levensgenieters zijn hier de koning te rijk. Met producten zoals de kersen uit Venasque, aardbeien en truffels uit
Carpentras, meloen uit Cavaillon, lamsvlees uit Sault, knoflook uit Piolenc, asperges uit Mormoiron en gekonfijt
fruit uit Apt is het lastig kiezen! Welkom in een regio voor liefhebbers van wandel- en fietstochten! De naburige Dentelles de Montmirail, de Baux-de-Provence en de calanques (rotspartijen) van Cassis vormen een fantastisch recreatiegebied! Ontkoppelen en uitwaaien verzekerd.

Meer weten? Kijk dan eens hier.

4. ARNAOUTCHOT, LES LANDES
Les Landes is uiteraard dé streek van de lange, eindeloze zandstranden en de hoge golven van de Atlantische Oceaan. Hier ligt ook het natuurreservaat Courant d’Huchet. Dit ‘Amazonegebied’ is rijk aan flora en fauna. Daarnaast telt Les Landes een aantal rustige meren, plassen en rivieren. Een tocht op de Leyre is een must. Neem ook een kijkje bij de haven van Capbreton. In Les Landes hebben wel acht producten een beschermde oorsprongsbenaming, waaronder de asperges Sables des Landes en rundvlees van Chalosse. Dat belooft een smakelijke ervaring te worden.

5. DOMAINE DE RIVA BELLA, CORSICA
De bekende mediterrane keuken van Corsica is op zich al een reden om het eiland te bezoeken. Liefhebbers van vleeswaren profiteren er van producten zoals figatellu-worst of coppa. Boerenmarkten en volksfeesten zijn dé plekken bij uitstek om alles te proeven. Corsica, waar de bekende GR20 wandelroute doorheen loopt, is een populaire bestemming voor wandelaars van elk niveau. Ook watersportfanaten zijn hier aan het juiste adres, met keuze uit activiteiten zoals duiken, suppen en kanoën. Daarnaast vind je er boottochtjes richting de eilandjes rond Corsica. Voor kinderen zijn er ezeltochtjes, klimparcoursen, dierenparken…

6. DOMAINE D’HÉLIOMONDE, REGIO PARIJS
De Essonne heeft volop activiteiten te bieden, met diverse recreatieparken, klimbosparcoursen en natuurlijk dé trekpleister van de regio: Disneyland Parijs, op 80 kilometer van de camping. En voor een originele en fascinerende rondleiding moet je naar de Verrerie d’Art glasfabriek van Soisy sur-École. De helft van de streek Essonne wordt gebruikt voor landbouw. Ideaal om tijdens je vakantie in dit rijke en vruchtbare gebied te profiteren van streekproducten. Aardbeien uit Marcoussis, ganzenlever, gevogelte, honing uit de Gâtinais, ambachtelijk bier… Voor ieder wat wils!

7. DOMAINE DE LA SABLIÈRE, CEVENNEN
Wil je ontkoppelen en opladen? De veelzijdige vallei van de Cèze is een paradijselijk gebied met verborgen schoonheden: pittoreske grotten, sprookjesachtige lavendelvelden en verkwikkende watervallen. Nîmes, de Pont du Gard en Pont d’Avignon bezoeken, de grot Chauvet II bekijken, wandelen in het keteldal van Navacelles: het is hier overal even mooi! De keuken is heel divers, met invloeden uit zowel de Provence als de Camargue. Neem ook een kijkje bij de oliemolens van de streek of ga langs bij de wijnbouwers die de bekende Côtes-du-Rhône wijnen maken.

Gaat jouw reis naar de oevers van de Hérault, de Atlantische kust of de veelzijdige vallei van de Cèze? Ga je voor strand, natuur of een luxe vakantie park? Keuze is er in ieder geval genoeg!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het France4Naturisme.

Beeld: France4naturisme

Laatste nieuws