Heeft jouw oorlel dit kenmerk? Dat kan duiden op een hartziekte

Even checken!

Dat je oorlel iets zegt over je gezondheid, wie had dat gedacht? Toch is het echt zo. Spot jij een lichte groef in je oorlel? Dit zou kunnen duiden op een hartziekte.

Hart- en vaatziekten

Coronaire hartziekten is een verzamelnaam voor de meest voorkomende hart- en vaatziekten. Symptomen kunnen pijn in de borst, moeite met ademen en hartkloppingen zijn. Ervaar jij deze symptomen? Het is verstandig om dan direct een dokter te raadplegen. Echter is er nog een teken dat erop kan wijzen dat je een hartziekte hebt en dat is een streepje of groef in de oorlel dat ook wel Frank’s Sign wordt genoemd.

Dr. Frank

Dr. Sanders T. Frank (naar wie het symptoom is vernoemd) ontdekte dat er een verband bestaat tussen hartziekten en een ‘vouw’ op een of beide oorlellen. De groef begint bovenin de oorlel vlakbij de tragus en loopt naar beneden. Soms lijkt het alsof dit lijntje is veroorzaakt door een piercing. Als jij dit lijntje in je oor hebt, ervaar je vaak ook een van de eerdergenoemde symptomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Юлія Зільбер (@dr.silber)

Dokter raadplegen

Heb jij dit streepje op (een van) je oorlellen? Let dan er dan goed op of je ook last hebt van de andere symptomen die vaak om de hoek komen kijken bij hartziekten. Het hoeft namelijk niet te betekenen dat jij daadwerkelijk een hartziekte hebt, maar onderzoeken tonen wel aan dat er een verband is. Heb jij dus zo’n dergelijk streepje en ervaar je eerdergenoemde symptomen? Neem dan contact op met de huisarts.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Agung Pandit Wiguna via Pexels

Laatste nieuws