Oei: om deze reden kun je beter geen string dragen tijdens je workout

Grote kans dat je onder je sportoutfit doorgaans een string draagt. Toch is het met oog op je gezondheid niet zo verstandig om tijdens je workout dit nietsverhullende stukje stof te dragen. We leggen je uit waarom.

Keuzes

Er zijn ontelbaar veel redenen te noemen waarom we het fijn vinden om een string te dragen tijdens het sporten. Naast het feit dat-ie – in tegenstelling tot de grandma panties – niet te zien is onder je legging, zit het vaak ook nog eens lekkerder. De keuze is dan dus snel gemaakt. Toch is er ook wel een hele goede reden waarom je je ienie-mienie-onderbroekje eigenlijk zou moeten verruilen voor een wat groter exemplaar. Het heeft namelijk te maken met je gezondheid.

Ontstekingen

In tegenstelling tot de wat grotere onderbroeken, zit een string natuurlijk dicht tegen je huid aan. Wanneer je aan het sporten bent, zorgen je bewegingen ervoor dat de stof over je lichaam verschuift. Dit zorgt ervoor dat je sneller gaat zweten, waardoor je string de perfecte vestigingsplaats wordt voor bacteriën. Die hopen zich snel op, en kunnen er op lange termijn voor zorgen dat je last gaat krijgen van ontstekingen down-under.

Katoen

De kanten onderbroeken kun je ook beter alleen voor rustdagen bewaren, gezien de combinatie van kant en zweet niet echt fijn is voor je huid. Maar wat moet je dan aan? Je kunt het beste kiezen voor de simpele, katoenen onderbroeken. Katoen is een stof waarin je huid kan ademen, waardoor het daar beneden een stuk frisser blijft. Nog steeds geen fan van de randjes die je dan door je legging ziet? Tegenwoordig zijn er ook onderbroeken zonder naden: perfect voor wanneer je down-under gezond wil blijven, maar liever niet in een oma-onderbroek in de gym verschijnt.

Bron: Girlscene | Beeld: Leah Kelle via Pexels

Laatste nieuws