Bewezen: schelden tijdens het sporten maakt je sterker

Blijf er dus maar lekker op los schelden tijdens je work-out!

Vind jij het ook zo opluchten om tijdens het sporten af en toe een lekker scheldwoord eruit te gooien? Je bent lang niet de enige. Het kan namelijk heerlijk voelen om je even te ontladen door te vloeken. Voor de sport-vloekers onder ons is er goed nieuws. Uit onderzoek van de Keele Universiteit is namelijk gebleken dat schelden tijdens het sporten je alleen maar sterker maakt. Woohoo!

Onderzoek

Scheld jij er weleens op los als je door je pijn heen moet bijten om die laatste paar push-ups te doen? Niks om je voor te schamen. Sterker nog, je mag gewoon lekker door vloeken, want het blijkt een positief effect te hebben tijdens het sporten. Onderzoekers hebben ontdekt dat schelden helpt tegen pijn en dus ook de pijn die je hebt als je met sporten nog even tot het uiterste moet gaan.

Vloekers vs niet-vloekers

Voor het onderzoek zijn er verschillende sporttest gedaan bij verschillende deelnemers. Het ene deel van de deelnemers moest een scheldwoord gebruiken, en het andere deel moest een neutraal woord gebruiken. Onderzoeker Richard Stevens vertelt aan Newsweek: ‘Bij de krachtmeting bleek dat de vloekers in de eerste vijf seconden een stijging van 4% in kracht hadden vergeleken met de niet-vloekers.’

Ook bij de handgrip test bleek dat de vloekers 8% sterker waren in hun grip dan de niet-vloekers. Het zijn misschien niet de grootste verschillen en de meeste onderzoeksresultaten, maar het is best een leuk feitje, toch?

Bron: Women’s Fitness | Beeld: Li Sun via Pexels

Laatste nieuws