Recept: lasagne met paddenstoelen en walnoten

Zin in lasagne? Probeer deze variant met paddenstoelen en walnoten.

Liefhebbers van de Italiaanse keuken opgelet! Met dit recept maak je een lekkere lasagne. Niet standaard met vlees en tomatensaus, maar met paddenstoelen én walnoten voor een extra bite.

Funghi

Met weinig, maar wel mega verse ingrediënten zetten de Italianen de meest smaakvolle gerechten op tafel. Een favoriet? Lasagne. In plaats van het gestapelde gerecht met bolognesesaus, kun je ook allerlei andere varianten maken, zoals deze met paddenstoelen. Geen tijd om net als het volk van de pasta’s zelf die paddenstoelen te plukken? Met zwammetjes uit de supermarkt wordt je lasagne net zo lekker. 

Ingrediënten (voor vier tot zes personen)

4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
500 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes
520 gram Grand’Italia Funghi Porcini (saus)
250 gram lasagnebladeren
1 bosje peterselie, fijngesneden
150 gram walnoten, grofgehakt
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

How to prepare 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook en de ui glazig. 3. Verhit in een koekenplan 2 el olijfolie en bak de paddenstoelen 2 minuten op hoog vuur. 4. Doe ze bij de ui en de knoflook. Voeg de Funghi Porcini saus toen verwarm 5 minuten. 5. Verdeel een laag lasagnebladen over de bodem van de ovenschaal. Verdeel er een laagje saus over en bestrooi met een beetje peterselie en walnoten. 6. Leg vervolgens 2 lasagnebladen kruislings op de saus en verdeel er weer saus, peterselie en noten over. Ga zo door en eindig met een laagje saus. Strooi daar Parmezaanse kaas overheen. 7. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Beeld: Grand’Italia

Laatste nieuws