Feit: ga nooit met een vriendin samen diëten

Don't do it...

Lees ook

Veel mensen die beginnen aan een dieet, kiezen ervoor om dit samen met hun partner of een vriendin te doen. Het lijkt namelijk een stuk makkelijker én je kunt elkaar motiveren. Maar uit onderzoek blijkt dat samen een dieet volgen helemaal niet de beste optie is… 

Onderzoek

Uit onderzoek van het medisch tijdschrift Cell blijkt dat ‘gezond’ eten voor iedereen verschillend is. Onderzoeken hebben een aantal testen, zoals lichaamsmetingen en bloedtesten, uitgevoerd bij meer dan 800 proefpersonen. De deelnemers kregen identieke maaltijden en om de vijf minuten werden hun glucosewaarden gecontroleerd. Daardoor konden de onderzoekers bepalen voor welke voedingsmiddelen een persoon meer vatbaar is voor het verhogen van hun bloedsuikerspiegel.

Reactie

En wat blijkt? Iedereen reageerde anders op bepaalde voeding en dat heeft te maken met onze darmbacteriën. Iedereen heeft miljarden unieke darmbacteriën bij zich, waardoor het alleen maar logisch is dat we allemaal verschillende reacties hebben op hetzelfde voedsel. 

Gezond

Dat betekent dat traditioneel ‘gezond’ eten, zoals tomaten, voor sommigen goed kunnen zijn, maar dat het ook een risico kan vormen voor anderen met een hogere bloeddruk. Als je van plan bent om een dieet te volgen, raden voedingsdeskundigen je aan om een eetdagboek bij te houden van wat je eet en hoe het je lichaam beïnvloedt, voordat je een plan opstelt. 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook