Dit is het plantaardige alternatief op kaasfondue

Deze 'kaas' is voedzamer en gezonder dan normale.

Lees ook

Hollen naar de supermarkt: vanaf deze week zijn de eerste plantaardige kaasfondue en kaassaus te koop in Nederlandse supermarkten. 

Plantaardig 

Wat is er nu fijner dan een winterse avond waarop je aan tafel zit met goed gezelschap en een pan dampende kaasfondue voor je neus? Er is vast wel iets te bedenken, maar bij ons staat zo’n gemoedelijke avond met gesmolten kaas hoog op de lijst. Minder fijn is het gevoel dat de productie van kaas alles behalve bevordelijk is voor het milieu. Goed nieuws: met de lancering van Willicrofts This Is Not Fondue (hét plantaardige alternatief voor kaasfondue), hoef je je niet meer schuldig te voelen.

Ingrediënten 

Een goed alternatief voor kaas van zuivel dus, dat lekker smaakt, maar waardoor je ook op verschillende vlakken bewust bezig bent. Je kunt door deze lancering niet alleen op duurzame wijze genieten van kaas, maar het helpt ook je eigen gezondheid. Dit alternatief is namelijk gemaakt van noten en bevat goede, onverzadigde vetzuren. Zo is deze ‘kaas’ voedzamer en gezonder dan normale. Dip er verse groenten in en geniet van een toch-niet-zo-ongezonde avond. 

Extra inspiratie nodig? Houd onze site in de gaten, later deze week delen we een recept. 

Willicrofts kaasfondue en -saus zijn te koop in verschillende supermarkten als Albert Heijn XL, Jumbo en Deen. 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook