5x waarom je nog niet klaar bent voor een relatie

Goed om te weten...

Lees ook

Een relatie is hartstikke leuk, wanneer jullie er beide klaar voor zijn. Maar wanneer weet je dat nou eigenlijk? Want begin je een relatie op het verkeerde moment en kun je de verantwoordelijkheid niet dragen, dan is de kans groot dat het slecht afloopt. Dit zijn vijf tekenen dat je er nog niet klaar voor bent. 

1. Je bent nog niet over je ex heen

Krijg je al tranen in je ogen wanneer je alleen denkt aan je ex, dan is het zeer waarschijnlijk dat je nog niet genoeg tijd hebt gehad om al je emoties te verwerken. Verdriet kan ervoor zorgen dat je moeilijk vooruitkomt, maar het kan ook het opbouwen van intimiteit belemmeren. 

2. Je wil niet veranderen

Relaties vergen enige mate van werk, zoals verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Dus denk na over je verliefdheid en vraag jezelf af of je bereid bent om misschien wat dingen in je leven te veranderen voor deze persoon. 

3. De mensen die je leuk vindt, tonen geen interesse

Ben jij iemand die telkens naar rechts swiped bij mensen die alleen een avondje willen ‘knuffelen’, dan ben je waarschijnlijk niet op zoek naar een serieuze relatie. Als je écht een relatie wil, dan zou je zoeken naar iemand die interesse toont.

4. Je bent eenzaam of verveeld en denkt dat een relatie dit kan verhelpen

Als je het beu bent om alleen te zijn, om te zien hoe al je vrienden op leuke dates gaan of als je gewoon het gevoel hebt dat een ander je gelukkig zal maken, moet jij jezelf afvragen of je wel écht een relatie wil. Het belangrijkste is dat je eerst gelukkig met jezelf bent. Klinkt allemaal een beetje zweverig, maar het is echt waar. Neem ook geen genoegen met ‘de eerste, de beste’, want dat is niet eerlijk.

5. Je hebt het gevoel dat je een relatie nodig hebt omdat iedereen er een heeft

Het is makkelijk om te denken dat je de enige persoon in de hele wereld bent zonder partner, maar dat is zeker niet waar. Het komt vanzelf. 

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook