Dit moet je weten voor je een boblijn neemt

Handig om te weten.

Lees ook

De bob is al een tijdje terug van weggeweest. Zo werd Bella Hadid ook al met dit iconische kapsel gespot. Als je haar (eindelijk) lang is, is het soms een risico om het er weer van af te halen. Daarom een paar tips waar je rekening mee wil houden, als je besluit om voor deze coupe te gaan. 

Haarextensions 

In tegenstelling tot beroemdheden, die om de zoveel maanden weer van kapsel veranderen, hebben wij hier niet altijd de tijd of het geld voor. Bedenk dus goed of je de bob écht voor een langere tijd als look wil hebben. 

Haarstructuur  

Heb je een toffe bob gezien? Leuk, maar houd wel rekening met je eigen haarstructuur en het onderhoud. Vraag dus aan een haarexpert welke soort bob het beste bij jou en je haar past. En vraag je ook af hoeveel tijd het in beslag neemt om de bob te stylen. 

Gezichtsvorm

Niet alleen je haarstructuur, maar ook je gezichtsvorm is belangrijk. Dit heeft niet te maken of een bob je staat, maar meer hoe de bob geknipt moet worden. Zodat ‘ie het beste bij je past. 

Bijwerken

Je bob heeft waarschijnlijk wat meer onderhoud nodig dan wanneer je je haar in lange lagen draagt. Vooral als je een ‘strakke’ boblijn hebt, moet je ‘m goed onderhouden. Bij dit kapsel zie je namelijk al snel als het iets langer is geworden. 

Doneren 

Is je haar 30 cm of langer en wil je het graag laten afknippen? Vraag dan aan je kapper of je je haar kunt doneren aan een goed doel. Note: zoek ook even uit of je hiervoor in aanmerking komt. Vaak heb je een bepaalde lengte nodig en moet je haar niet geverfd zijn.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook