Recept: plantaardige kaasfondue met zelfgebakken brood

Zo maak je kaasfondue nog lekkerder!

Lees ook

Nu december voor de deur staat, worden de dagen nog net iets korter en kouder, maar ook feestelijker en gezelliger. Ga je deze maand – net als wij – gegarandeerd kaasfonduen? Kies dan voor deze plantaardige kaasfondue en bak er zelf brood bij. Happy in Shape deelt een recept! 

Plantaardig

Eerder deze week verscheen dit artikel waarin we de eerste plantaardige kaasfondue in de Nederlandse supermarkt deelden. Superlekker en een stuk duurzamer (en verantwoorder) dan kaasfondue van echte kaas. Maak het nog smakelijker door er zelf brood bij te bakken. 

Ingrediënten (voor één brood voor twee personen)

1 pak Willicroft This is not Fondue
120 ml witte wijn 
Zoveel groenten als je wilt naar keuze. Tips: broccoli, (snoep)tomaatjes, wortel, (knoflook) champignons, komkommer en paprika. 
En wil je nog iets lekkers om te dippen? Wij dopen ook graag gebakken krieltjes in de fondue. 

Voor het brood 
500 gram bloem
10 gram zout
20 gram olijfolie
7 gram gist, gedroogd
300 ml water, warm

How to prepare

1. Meng alle ingrediënten voor het brood in een grote kom en kneed het op een koud oppervlak tot een elastisch deeg. 2. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat minimaal 3 uur rijzen op een warme plek. 3. Verwarm de oven voor op 200 °C. 4. Wanneer het deeg gerezen is, kneed het 1 minuut en vorm het deeg tot een ronde bal. 5. Bak het brood 25 minuten op 200 °C. 6. Verwarm de Willicroft This is not Fondue in een grote steelpan en voeg 120 ml witte wijn toe. 7. Snijd het midden van het brood uit, maar laat de bodem in tact. Hol het brood uit en bewaar dit. Schenk de fondue in het brood. 8. Serveer de fondue met de groenten (, de krieltjes)* en het overgebleven brood in stukjes. Dippen maar!

* Kies je voor groenten die je nog even moet bakken of koken, of voor gebakken krieltjes? Bereid dit dan voor terwijl je het brood bakt. 

Laatste nieuws

Zie ook