Wat je moet weten voordat je begint aan laserontharing

Ter voorbereiding.

Lees ook

Het is makkelijk om je te laten verleiden door de belofte van een stoppelvrij leven, maar het is belangrijk om eerst de feiten en eventuele bijwerkingen op een rijtje te zetten. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Dit is wat je wilt weten voordat je aan laserontharing begint. 

Wat je moet weten

1. Het process klinkt pijnlijk, maar dat valt mee

Laserontharing werkt door het licht van een laser. Dit ‘licht’ wordt omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes als het ware worden weggebrand. Deze snelle, scherpe pijn is vooral vervelend op plekken met een dunnere huid zoals de neus en kin.

2. Geduld hebben is belangrijk

Pas na twee of drie weken, na je eerste behandeling, kun je een verschil gaan zien. Er zijn vaak acht tot twaalf behandelingen nodig om het volledige resultaat te krijgen.

3. Scheren voor de behandeling is een must

De laser reageert op de haren op het huidoppervlak. Dit kan irritaties en een verbrande haargeur veroorzaken.

4. Een behandeling duurt niet lang

Een ontharing afspraak voor het gezicht duurt vaak slechts 20 minuten, inclusief een snel praatje en het verwijderen van make-up. 

5. Vermijd de sportschool

De warmte van de laser blijft 24 uur lang in je huid aanwezig, dus vermijd de sportschool, sauna’s en warme douches. Anders loop je het risico dat bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen door de warmte. 

6. Let op de zon

Het is noodzakelijk om voor en na de behandeling, teveel blootstelling aan UV-stralen te voorkomen. Als je een kleurtje hebt door het zonnen, moet je wachten tot dit vervaagt voordat je met de behandeling kunt beginnen.

7. De behandeling kan tot meer haargroei leiden

Bepaalde haarsoorten kunnen door de laser worden gestimuleerd om langer en dikker terug te groeien. Als het haar niet geschikt is, zal je huidspecialist dat laten weten.

8. Schoonheidsproducten

Scrubs, glycolzuur en retinolcrèmes moeten twee dagen voor en na de behandeling worden vermeden.

9. Meerdere voordelen

Laserontharing heeft veel meer voordelen dan alleen permanente haarvermindering. Zo wordt je huid een stuk helderder en gladder. Ook verminderd deze vorm van ontharing de kans op ingegroeide haren en huidirritaties.

10. Herhalingsbehandeling

Er bestaat een kans dat door hormoonwisselingen, zoals een zwangerschap of de overgang, de haargroei wordt gestimuleerd. Een herhalingsbehandeling kan deze haargroei verhelpen.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook