Last van jeukende borsten? Dit is de oorzaak

Ahaaa...

Lees ook

Bijna iedere vrouw heeft zo nu en dan wel eens last van jeukende borsten. Het komt dus veel vaker voor dan je denkt. Er zijn vier oorzaken die kunnen zorgen voor dit ‘probleem’. Die zetten we even voor je op een rij. 

1. Beha wassen

De meeste van ons hebben een lievelingsbeha die we vaker dragen dan dat we zouden willen toegeven. En dat is dan gelijk de reden dat we deze minder vaak wassen dan we eigenlijk zouden moeten. Helaas kan dit problemen veroorzaken voor je borsten. Wanneer je beha niet vaak genoeg wordt gewassen, kunnen bacteriën zorgen voor infecties en gaan irriteren.

2. Verkeerde beha

Vormen, maten en materialen… Er zijn wel honderden verschillende soorten beha’s. Sommige synthetische stoffen kunnen irritaties veroorzaken rondom je borsten. Dus als je onlangs een nieuwe beha hebt uitgeprobeerd, waardoor jeuk is ontstaan, is het slim om over te stappen op een natuurlijke stof, zoals katoen.

3. Droge huid

Een droge huid kan overal op je lichaam jeuk veroorzaken. Als je gevoelig bent voor een droge huid, zorg er dan voor dat je borsten gehydrateerd blijven. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van vocht inbrengende crèmes. Kies wel voor een crème die snel intrekt, om infecties te voorkomen.

4. Schimmelinfectie

Gistinfecties worden vaak geassocieerd met je vaginale gezondheid, maar ze komen ook vaak voor onder je borsten. Vocht zoals zweet kan verstrikt raken in je bh, wat een perfecte omgeving creëert voor bacteriën en schimmels om te groeien. Om het te behandelen, moet je het gebied droog houden en een antischimmel medicatie gebruiken. 

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook