Begin je dag productief met deze vier tips

Deze tips wil je niet missen vandaag.

Lees ook

De nieuwe week is nog maar net begonnen en we zijn nu alweer toe aan weekend én de feestdagen zorgen ervoor dat ons concentratievermogen veel minder is dan normaal. Daarom delen we deze vier tips voor een productieve werkdag. 

1. Begin met de moeilijkste taak

Uit onderzoek is gebleken dat je dan de meeste wilskracht en energie hebt. Maak daar gebruik van door te beginnen met de moeilijkste taak. Na afloop voel jij je opgelucht en voldaan. De perfecte vibe om de rest van de dag te knallen. 

2. Beantwoord alleen de meest dringende mailtjes

De grootste valkuil die er is: beginnen aan al die ongeopende mailtjes in je inbox. Beantwoord in de ochtend alleen de meest dringende mails. Zo kun je weer snel door met andere taken en kun je later op de dag de andere mails wegwerken.

3. Maak een to do list en plan alles in

Heb je de belangrijkste en meest dringende taken afgerond? Dan kun jij je richten op een realistische to do list. Plan al je taken in en zet erbij hoelang je er ongeveer over doet. Tip: verdeel grote taken in kleinere stukjes zodat je ze sneller kunt afronden en je gemotiveerd blijft. 

4. Overleg met collega’s

Door elkaars taken te bespreken ben je op de hoogte van de stand van zaken én weet je beter wat er nog moet gebeuren. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan en kun je met een duidelijke visie aan je takenlijst beginnen. 

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook