Een orgasme krijgen zonder seks of masturberen? Het kan!

Schokkend!
seks

Veel mensen weten dit niet, maar je kunt zonder seks of masturbatie ook een orgasme krijgen. Sterker nog, aan de meeste van deze manieren heb je waarschijnlijk nog nooit gedacht. Dus in plaats van je te beperken tot twee, zijn hier zeven andere manieren om klaar te komen. 

1. Fluisteren

Misschien heb je er wel eens van gehoord: ASMR. Er zijn veel mensen die dit luisteren via Youtube. Ken je het niet? Het is een virtuele ervaring, net zoals je haar of make-up doen. Sommige mensen krijgen hier een tinteling van op hun ruggengraat wat zorgt voor een relaxed gevoel. Miljoenen mensen luisteren dagelijks naar ASMR-sterren die fluisteren in de microfoon. En ja, dit kan dus echt zorgen voor een orgasme.

2. Slapen/dromen

Het maakt niet uit of je een seksuele droom hebt of juist niet. Van beiden kun je klaarkomen. Dit komt doordat je vagina tijdens je slaap vochtiger en gevoeliger wordt. Sommige vrouwen ervaring in hun slaap een orgasme dat net zo voelt als een seksueel orgasme.

3. Yoga

Ooit gehoord van Mula Bandha? Deze yogaoefening zorgt voor stabiliteit en balans bij bepaalde houdingen. Je klemt hierbij namelijk je bekkenbodemspieren tegen elkaar, net alsof je nodig moet plassen. Al dit klemmen en loslaten kan dus ook voor seksuele stimulatie zorgen. Uiteindelijk kun je daardoor een orgasme krijgen.

4. Bevallen 

Misschien wel het raarste moment voor een orgasme, maar toch gebeurt het bij drie op de honderd vrouwen. Het wordt beschreven als een moment van geluk en euforie bij de geboorte van het kind. Er is een opeenhoping van het liefdeshormoon oxytocine. Na al de pijn van de bevalling zorgt dit hormoon voor ontspanning en soms dus orgasmes.

5. Denken

Het is mogelijk dat je een orgasme krijgt door alleen maar te denken. Seksuoloog, sekscoach en relatietherapeut Lanae St. John vertelt Popsugar dat dit kan worden bereikt door ademhalingsoefeningen of fantasie. Dit doe je door langzaam en diep te ademen. Sommige mensen doen kegel-oefeningen waar ze hun spieren samentrekken en loslaten. 

6. Sporten

Wanneer je tijdens het sporten bepaalde oefeningen doet zoals spieroefeningen of intense training, kun je dezelfde spieren activeren als bij een orgasme en hierdoor kun je klaarkomen. Sterker nog, een studie van de Sexual Journal and Relationship Theraphy laat zien dat 51 procent van de vrouwen klaarkomt tijdens bepaalde spieroefeningen en 27 procent tijdens weerstandstraining. Andere vrouwen krijgen een orgasme van rennen, wandelen of fietsen. 

7. In de spa

Je kunt een orgasme krijgen van een massage of zelfs van een gezichtsbehandeling. Je bouwt lichaamsspanning op zonder bewuste intentie. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0ab120c7dc5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });