Deze zes onderwerpen moet je dus wél bespreken op je werk

Praat over deze onderwerpen met collega's.

Lees ook

Er zijn nou eenmaal een aantal dingen die we liever niet met collega’s bespreken. Maar wanneer we deze taboes doorbreken, versterkt dat niet alleen je werkrelaties, verminder je stress, frustraties en word je productiever en zelfverzekerder. Bekijk de onderwerpen hieronder. 

1. Zwangerschapsverlof

Collega’s die het persoonlijk hebben ervaren, kunnen een schat aan informatie zijn. Ga daarom vooral in gesprek met een paar kantoormoeders die je vertrouwt. Zij kunnen je alle tips en tricks geven die je nodig hebt.

2. Salaris

Word je wel genoeg betaald? Kan ik om loonsverhoging vragen? Vragen die vaak voorkomen wanneer je twijfelt over je salaris. Het kan geen kwaad om aan collega’s te vragen of zij in hetzelfde schuitje zitten. Of die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt.

3. Seksuele intimidatie

Wanneer er sprake is van seksuele intimidatie, is het verstandig om dit te bespreken met elkaar. Vertel hoe jij je voelt door het incident. Dat gezegd te hebben, dit gevoelige onderwerp dat alleen besproken moet worden met een persoon die je vertrouwt. Benader een mentor die je kan adviseren over de beste handelwijze.

4. Privéleven

Het is absoluut geen slecht idee om collega’s op de hoogte te brengen van je persoonlijke leven. Hoe graag we ook denken dat we onze problemen thuis kunnen laten, is het gewoon niet realistisch om zakelijk en privé volledig te scheiden. Als we thuis voortdurend onder stress staan, reflecteert dat ook op ons werk. Bespreek het daarom met collega’s, de details kun je achterwege laten als je die niet wil delen. 

5. Frustratie

Wanneer je frustraties of stress hebt rondom je werk, kan dit voor iedereen een leerzame ervaring zijn. Wanneer je dit met mensen bespreekt, kunnen jullie samen zoeken naar een oplossing. Vrouwen worden vaak ontmoedigt om zich emotioneel te uiten op het werk. Kies daarom wel termen die specifiek en beperkt zijn tot jouw persoonlijke ervaring en koppel het altijd aan een mogelijk suggestie voor verbetering. 

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook