Hartige muffins met cranberry’s en kruiden

Een heerlijk recept voor bij het kerstontbijt.

Voordat je het weet is het Kerstmis en komt de hele familie over de vloer om gezellig samen te eten. Maar wat gaan jullie eten? Om alvast wat inspiratie op te doen, deelt Happy in Shape in de weken voor kerst heerlijke recepten. Bon appetit!

Hartige muffins met kruiden en cranberry’s

Deze hartige muffins zijn gevuld met heerlijke cranberry’s en heerlijk voor bij het kerstontbijt. Naast cranberry’s bevatten de muffins tijm, salie en rozemarijn. Enthousiast geworden over dit feestelijke recept, lees dan snel verder. 

Ingrediënten

Voor 12 personen

250 gram (volkoren) speltmeel

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel baking soda

3/4 theelepel zout

1/2 theelepel versgemalen peper

1 teen verse knoflook, geperst

2 takjes verse tijm, de blaadjes

6 blaadjes verse salie, fijngesneden

2 takjes verse rozemarijn, gehakt

250 milliliter ongezoete sojamelk

2 theelepels appelazijn

80 milliliter Becel olie blend met olijfolie

100 gram plantaardige geraspte kaas

handje gedroogde cranberry’s, gehakt

Om te serveren

Becel pure om te smeren

zout (met mate) en versgemalen peper

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinvorm met 12 vakjes in met olie of beleg met muffinvormpjes. 2. Meng in een kom het meel, bakpoeder, de baking soda, het zout en de versgemalen peper. 3. Meng in een andere kom de ongezoete sojamelk en de appelazijn. Voeg ook de olijfolie toe. 4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en schep de verse kruiden, plantaardige geraspte kaas en gedroogde cranberry’s erdoorheen. Roer niet te veel, zodat de muffins luchtig worden. 5. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak deze ongeveer 35 minuten of tot een tandenstoker droog uit de muffins komt. 6. Serveer de hartige muffins met wat margarine en versgemalen zout en peper. 

Beeld: Becel / Blue Band

Laatste nieuws