Recept: plantaardige wellington met portobello

Smullen...
portobello

Wil jij je kerstdiner een plantaardig tintje geven? Probeer dan deze plantaardige wellington met portobello. De wellington is gevuld met doperwten, walnoten en linzen. Een kerstklassieker die op tafel niet mag ontbreken. 

Wellington met portobello

Dit heerlijke recept is volledig plantaardig. Alle ingrediënten zijn gehuld in een pakketje van bladerdeeg. Ben je op zoek naar nog meer plantaardige recept? Kijk dan op zokanhetook.nu

Ingrediënten

Voor 6-8 personen

1 rol bladerdeeg (plantaardig) à 270 gram

1 winterpeen

2 rode uien, gesnipperd

4 teentjes knoflook, fijngehakt

100 gram walnoten

4 takjes verse tijm

2 portobello’s

100 gram doperwten

200 gram gekookte, bruine linzen

1 blikje tomatenpuree

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels sojamelk

1 theelepel ahornsiroop

olijfolie

zout en peper

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en wortel zo'n acht minuten. Rits de blaadjes van de takjes tijm en bak deze samen met de walnoten en wat zout en peper nog vijf minuten mee. 3. Voeg het mengsel toe aan een kom en voeg de doperwten, gekookte bruine linzen, tomatenpuree en mosterd toe. Schep om en breng op smaak met zout en peper. 4. Maak de portobello's schoon en bak ze in dezelfde koekenpan voor 4-5 minuten per kant. Leg ze met de onderkant naar beneden op een bordje, zodat het meeste vocht eruit kan lopen. 5. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van het groentemengsel in een reep over het middelste deel. Het mag niet meer dan 1/3 van de ruimte innemen. Je wilt aan de uiteindes ook wat ruimte overhouden, zodat je de wellington straks goed kan sluiten. Leg de portobello's erop en schep de andere helft van het mengsel daar weer overheen. 6. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar het midden en druk aan zodat er een rol ontstaat. Draai de wellington voorzichtig om, zodat de bovenkant egaal is. Sluit ook de uiteinden door deze naar beneden en onder de rol te vouwen. Maak drie of vier kleine sneden in de bovenkant voor de lucht en het vocht. 7. Meng de sojamelk met de ahornsiroop en een theelepel olie. Smeer hier de wellington mee in. 8. Bak de wellington zo'n 30 minuten in de oven of tot deze goudbruin is gekleurd. Laat vijf minuten afkoelen voor het serveren. 

Tip: je kunt een kleine reep van het bladerdeeg afsnijden en hier vormpjes uit drukken. Hier kun je de welling feestelijk mee versieren. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0909e7d64af', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });