5x heerlijke vegan restaurants in New York

Een bezoekje waard!

Lees ook

In New York zitten aardig wat veganistische restaurants, waardoor het soms lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Daarom selecteerde Happy in Shape haar vijf favoriete vegan hotspots in deze Amerikaanse wereldstad. 

Taim

Het Hebreeuwse woord Taim betekent verrukkelijk, en dat is dit restaurant zeker. Bij Taim kun je zelf een veganistische topping kiezen, zoals bijvoorbeeld falafel. Vervolgens heb je de keuze of je deze topping door een salade, op een pitabroodje of als gerecht met een aantal bijgerechten wilt hebben. 

Beyond sushi 

Bij deze sushi-tent hoef je niet meer specifiek om een veggie roll te vragen. Dit restaurant is namelijk helemaal vegan. De sushi-gerechten bestaan uit bijzondere ingrediënten, zoals zwarte rijst, zoete aardappel, en kikkererwten. 

LuAnn’s Wild Ginger

Dit restaurant zit op verschillende locaties in de stad en serveert heerlijke veganistische Aziatische gerechten. Denk hierbij aan de klassieke pad thai of een Maleisische curry stoofpot. 

Clementine Bakery

Deze bakker in New York, verstopt in een zijstraat in Bed-Stuy, serveert de beste vegan gebakjes. Ze staan vooral bekend om de cinnamon rolls, die in de weekenden altijd razendsnel uitverkocht zijn. 

By Chloe 

Misschien dat je hier al weleens van hebt gehoord. By Chloe is namelijk een bekende fastfood-keten met locaties in onder andere New York, Boston, LA en Londen. Hier wordt alles veganistisch geserveerd, van burgers tot een caesar salade. De ideale locatie wanneer je wilt beginnen met vleesvrij eten; alle gerechten zijn namelijk erg smaakvol.

Bron: Women’s Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook