Dit zijn de mooiste nationale parken van Europa

Wat is jouw favoriet?

Lees ook

Iedereen weet dat er in Canada, Amerika en Zuid-Afrika prachtige nationale parken zijn. Maar wist je dat de parken in Polen en Griekenland niet voor deze grote namen onder doen? Ander pluspunt: de parken bevinden zich een stuk dichterbij huis. Reden genoeg voor een bezoek dus!  

Europa

Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, zette de mooiste nationale parken in Europa op een rij. Want je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om een nationaal park te bezichtigen. Dit zijn de acht mooiste van Europa. 

1. Jotunheimen National Park, Noorwegen

Wil je graag elanden, rendieren en lemmingen spotten? Dan is dit park in Noorwegen dé bestemming. Jotunheimen staat bekend als het ‘rijk van de reuzen’, met meer dan 250 bergtoppen van 1900 meter of hoger. Ook heb je op de ‘Beseggen’-bergkam een prachtig uitzicht over de rivier en verschillende meren.

2. Olympos National Park, Griekenland

Wanneer je begint aan een wandeling door Olympos, begin je bij het bezoekerscentrum Litochoro. Vanuit hier kun je tot 2918 meter klimmen. Bezoek je liever andere oude plaatsen? Dan kan ook in de omgeving.

3. Durmitor National Park, Montenegro

Paragliden, wintersporten, raften en ziplinen… Het kan allemaal in Montenegro. Een bezoek aan het Zwarte Meer bij Zabljak en de 1300 meter diepe Tara-kloof mogen niet ontbreken.

4. Nationaal Park Saksisch Zwitserland, Duitsland

Vierhonderd kilometer aan wandelpaden en ruim vijftig kilometer aan fietspaden vind je bij onze oosterburen. Tijdens je reis kom je de beroemde Bastei-brug en de Tafelberg Lilienstein tegen. Voor avonturiers is wildkamperen ook toegestaan.

5. Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido, Spanje

Met pittoreske valleien, ruige Bergen, diepe kloven, watervallen én de mooiste uitkijkpunten is het niet gek dat dit park op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Ook kun je hier gieren en andere roofvogels spotten.

6. Rila National Park, Bulgarije

Het park in Bulgarije staat bekend om zijn zeven Rila-meren, 120 gletsjermeren, één van de grootste orthodoxe kloosters (die ook op de Werelderfgoedlijst staat) en de enige actieve geiser van Zuidoost-Europa.

7. Bieszczady National Park, Polen

Ondanks dat het grootste gedeelte van dit park is afgesloten voor bezoekers, kun je alsnog prachtige wandelingen maken door dit beschermde gebied. Slechts dertig procent is geopend voor bezoekers, zodat de dieren (beren, wolven, lynxen en bizons) ongestoord kunnen leven.

8. Snowdonia National Park, Wales

De hoogste berg én het grootste meer van het Verenigd Koninkrijk vind je in Snowdonia. Je kunt hier prachtige wandelingen maken tussen de schapen.

Wij gaan vast boeken!

Bron: Holidu | Beeld: iStock; Instagram

Laatste nieuws

Zie ook