Paco Peña voert muziekstuk op over de aarde

Bijzonder.

Lees ook

De Spaanse flamenco-gitarist en componist Paco Peña schreef in 2004 het stuk Requiem voor de Aarde, wat stilstaat bij de kostbaarheid van de aarde. Dit stuk wordt in januari in Gelderland opgevoerd, op vier verschillende locaties. 

Uit het hart

Het muziekstuk is een combinatie van klassieke muziek met een vurig flamenco-ritme, wat ervoor zorgt dat het hart van de luisteraar wordt geraakt. Daarnaast is het stuk ook erg betekenisvol; zo wordt een smeekbede gebracht aan God om onze planeet te redden en wordt een schuldbekentenis afgelegd over onze vernielingen aan de aarde. Toch eindigt het stuk positief en hoopvol; zolang we over de schoonheid van de aarde blijven zingen, is er nog zorgzaamheid in ons hart. Tijdens de opvoering staan, naast Paco Peña en zijn eigen muzikanten, ook het Wageningse koor Musica Vocale, het Oost Nederlandse Kamerkoor en vier kinderkoren op het podium.

Requiem voor de Aarde wordt in januari opgevoerd op vier verschillende locaties in Gelderland. Klik hier voor meer informatie. 

Beeld: Paco Peña

Laatste nieuws

Zie ook