Recept: feestelijke wentelteefjes met Eggnog

Eetsmakelijk...

Een absolute klassieker en de ideale manier om je oude brood niet weg te hoeven gooien: wentelteefjes. Alleen bij deze variant gebruik je geen eieren, maar plantaardige Eggnog. Eetsmakelijk!

Eggnog

Je kent het Eggnog misschien wel uit Amerikaanse kerstfilms. Een hele familie gezellig aan de tafel met homemade Eggnog. Maar het is ook lekker om te gebruiken voor wentelteefjes.

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

12 sneetjes oud brood

1 flinke eetlepel bloem

Blue Band Iedere Dag vloeibaar om in te bakken

Voor de Eggnog

1 blikje kokosmelk à 400 ml

50 gram cashewnoten

3 eetlepels agavesiroop

1/2 theelepel vanille

1/4 theelepel kaneel

1/4 theelepel nootmuskaat

1/4 theelepel kruidnagelpoeder (optioneel)

Om te serveren

geroosterde pecannoten

kaneel

Blue Band Goede Start! om te smeren

How to prepare

1. Week de cashewnoten ’s nachts in koud water of kook ze 15 minuten. Giet af en voeg ze met de rest van de ingrediënten voor de Eggnog toe aan een blender. Blend tot een glad mengsel. 2. Je kunt de Eggnog nogmaals opwarmen en als warme drank serveren, maar voor de wentelteefjes roer je er een flinke eetlepel bloem door. 3. Verhit wat vloeibare boter in een pan. 4. Wentel de sneetjes brood een voor een door het beslag. Laat goed uitlekken en bak ze voor 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin kleuren. 5. Serveer warm met boter, geroosterde pecannoten en een snufje kaneel.

Beeld: Becel

Laatste nieuws