/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FknkiyJXveke6Ct1738673293.png)
Gezonde kaas
Kaasliefhebbers, opgelet! Parmezaanse kaas mag aan je boodschappenlijstje worden toegevoegd als je gezond probeert te eten. Deze kaassoort is namelijk een natuurlijke kaas die enkel uit rauwe melk, stremsel en zout bestaat.
Daarnaast is Parmezaanse kaas hoog in eiwitten, waardoor het kan helpen een verzadigd gevoel te hebben na het eten. Bovendien bevat geen andere ongezonde toevoegingen, waardoor het in dat opzicht gezonder is dan andere kaassoorten.
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas, ook wel Parmigiano Reggiano genoemd, is een harde, Italiaanse kaas met een rijke, hartige smaak die vaak wordt gebruikt als topping of smaakmaker in allerlei gerechten. Het is niet alleen geliefd om zijn intense smaak, maar ook vanwege de voedingswaarden.
Boost voor je immuunsysteem
Naast veel eiwitten, bevat Parmezaanse kaas ook een hoog gehalte selenium. Dit micronutrient ondersteunt je immuunsysteem, helpt je huid, haar en nagels sterk te houden, én ondersteunt hart- en hersenfuncties. Daarnaast is deze kaassoort een rijke bron van calcium, wat goed is voor sterke botten en een gezonde bloeddruk. Tot slot is Parmezaanse kaas makkelijk te verteren, waardoor ook mensen met een lactose-intolerantie (met mate) van deze kaassoort kunnen genieten.
Calorieën
En hoe zit het met de calorieën? Parmezaanse kaas is relatief calorierijk en bevat ook aardig wat vetten, maar het is belangrijk om verder te kijken dan alleen deze cijfers. Kies zoveel mogelijk voor puur en onbewerkt voedsel en let op de micronutriënten in je voeding. Soms worden producten onterecht als gezond bestempeld omdat ze weinig calorieën bevatten – of juist andersom. Maar als je goed kijkt naar de voedingswaarden, passen ze vaak prima in een gezond dieet.
Kortom, Parmezaanse kaas is een smaakvolle en voedzame toevoeging aan je maaltijden, mits je niet overdrijft!
- Vogue, Fatsecret
- Adobe Stock