Met behulp van deze tips gaat je werkdag sneller

Wees efficiënt.

Lees ook

Productief zijn wil niet zeggen dat je harder moet werken. Nee, het gaat erom dat je slim bent. Wij geven je vijf tips om je dag productiever te maken en daardoor misschien ook korter?

1. Begin een uurtje eerder

Je hoeft dit natuurlijk niet elke dag te doen, maar een uurtje eerder beginnen kan je echt een grote voorsprong geven. Niet alleen is het werken op een leeg kantoor een verademing, je hebt de rest van de dag ook nog eens een minder stressgevoel. En hoe lekker is het om soms een uurtje eerder weg te kunnen?

2. Beperk je e-mailgebruik

Elke e-mail die je binnen krijgt is afleiding van hetgeen waar je echt mee bezig was. En als je het nog niet gemerkt had, e-mails komen nooit binnen op momenten wanneer jij er tijd voor hebt. Probeer daarom een vast moment in te stellen dat je je richt op je mailbox. 

3. Minder multitasken

Echt waar, door te multitasken zal je alleen maar minder productiever worden. Ook al heb je het gevoel dat je meer gedaan hebt, je werk wordt er niet beter op. Probeer je te focussen op één taak en werk die zorgvuldig af. Dit geeft je ook aan het eind van de dag een meer voldaan gevoel.

4. Stel prioriteiten

Het stellen van prioriteiten kan je echt helpen om efficiënter en sneller te werken. Door een lijstje bij te houden van de dingen die je als eerste af moet hebben, zal je veel meer overzicht houden. Dit zal ervoor zorgen dat je alles op tijd af hebt.

5. Houd je werkplek schoon

Dit betekent niet dat je nu al je tijd moet besteden aan het schoonmaken van je bureau drie keer per dag. Nee, zorg gewoon dat je je werk space een beetje netjes houdt. Haal alle spullen weg die je niet nodig hebt, maar sla niet door. Een leeg bureau is namelijk ook niet heel inspirerend.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook