doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Waarom je denkt te moeten plassen tijdens seks

Aha!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
seks

Seks is iets waarvan je moet genieten, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Hoewel je partner er werkelijk alles aan doet om jou een hoogtepunt te bezorgen, kun jij maar aan een ding denken: het toilet, omdat je het idee hebt te moeten plassen. Hoe dit komt, zochten we voor je uit. 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Pauze

Tijdens seks het gevoel hebben dat je moet plassen... Het is iets waar weinig over wordt gesproken, maar wat bij veel vrouwen voorkomt. Regelmatig moet je tijdens de seks pauzeren voor een toiletbezoek, om er vervolgens achter te komen dat je eigenlijk helemaal niet hoeft te plassen. 

Vajayjay

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

Maar wat is dan de oorzaak van het plasgevoel tijdens gemeenschap? De weg naar de baarmoeder is nauw en zodra een (rubberen) 'jongeheer' tegen de wand van je vajayjay stoot, kan dit de blaas stimuleren. Vaak is het zo dat zodra je jezelf laat gaan, er niks zal gebeuren qua urineverlies. Maar het is niet helemaal onmogelijk om tijdens seks te plassen...

Deskundigen

Meerdere deskundigen vertellen dat het mogelijk is om wat urine te verliezen tijdens een vrijpartij. Zo vertelt Mary Jane Minkin, hoogleraar verloskunde en gynaecologie aan de Yale Medical School: ‘Ik heb een aantal patiënten die te maken hebben met wat urineverlies zodra ze klaarkomen. Dit kan komen doordat de urinebuis zich niet afsluit tijdens seks en dus ook niet tijdens het hebben van een orgasme.’

Voorzorgsmaatregelen

Volgens deskundigen is het absoluut geen ramp wanneer je wat urine verliest tijdens seks. In de meeste gevallen heeft je partner hier begrip voor. Ook kun je proberen het gevoel wat te minderen door bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. 

‘Ga voordat je de liefde gaat bedrijven naar de wc, leg een handdoek of iets dergelijks op bed, of heb seks in de douche om zorgeloos te kunnen genieten’, aldus de experts. Mocht het je dan toch overkomen, maakt het helemaal niets uit. Nou, dat lucht op, toch?

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');