Zo vaak verdienen je lokken een knipbeurt 

Voor velen blijft het een mysterie!

Naar de kapper gaan is voor de een een crime en voor de ander een feestje. Maar hoe vaak moet je een kappersbezoek eigenlijk inplannen? Dat hangt, zo blijkt, allemaal af van de lengte van je haar. Een korte coupe moet vaker worden bijgewerkt dan lang haar. Lees hieronder de uitleg.

Haarlengte

Hoe langer je haar, hoe kwetsbaarder het is. Lang haar is meestal gevoeliger voor dunne, beschadigde en gespleten haarpunten dan kort haar. Om dit te voorkomen, raden experts aan om elke acht weken een bezoekje aan de kapper te brengen. Daarentegen heeft een kort kapsel meer aandacht nodig. Om er voor te zorgen dat het mooi in model blijft, kun je het om de vier tot zes weken laten knippen. Dat geldt hetzelfde voor een pony. Voor middellang haar, kun je je knipbeurt uitstellen tot zeven weken. 

Vragen

Wanneer je niet zeker weet of een knipbeurt nodig is, kun je jezelf de volgende vragen stellen:1. Moet ik veel moeite doen om mijn haar in model te brengen?2. Zijn de uiteinden van mijn haar zichtbaar beschadigd?Als beide vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, is het tijd om een afspraak te maken. 

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws