Zes dingen die je niet wist over je billen

Dit wist je zeker nog niet over je billen.

Lees ook

Je kunt er (soms letterlijk) niet omheen, volle billen zijn hot. Dat het internet vol staat met kledingtips en oefeningen die je billen strakker en ronder maken, is geen nieuws. Maar deze 6 bilfeitjes wist je hoogstwaarschijnlijk nog niet.

1. Sterkte spiergroep. Wist je dat je bilspieren je hele lichaamsgewicht dragen? Dat maakt ze de sterkte van je hele lichaam. Power!

2. Groter dan mannen. Is het je wel eens opgevallen dat veel mannen bijna geen billen hebben? Vrouwenbillen zijn groter dan mannenbillen, omdat het oestrogeen in vertelt dat het vet naar de billen moet. Bij mannen wordt vet naar een andere plek gestuurd, namelijk de onderbuik. 

3. Huidkanker. Angela J Lamb, professor dermatologie aan de Icahn School of Medicine in Mount Sinai, vertelt dat je op de gekste plekken huidkanker kunt krijgen. Dus ook op je billen. 

4. Pygophilia. Dit woord betekent dat je opgewonden raakt van iemands billen. Leuk feitje om eens over te hebben lover, vrienden en collega’s. 

5. The bigger, the better. Hoe groter je billen zijn, hoe slimmer je bent. Volgens een studie van de Universiteit van Oxford zijn vrouwen met grotere billen intelligenter. De reden? Vrouwen met grote billen hebben een grotere omega 3-vetten in het lichaam, wat de ontwikkeling van de hersenen stimuleert. 

6. En ook nog gezond. Hoe groter je billen zijn, hoe minder kans je hebt op hart- en vaatziekten. Althans, dat is wat dezelfde studie van de Universiteit van Oxford aantoont. Vrouwen met grote billen zouden ook minder kans op diabetes hebben. 

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook