Acht tekenen dat je echt té veel hebt gedronken afgelopen weekend

Aankomend weekend iets rustiger aan doen?

Niets leuker dan stappen in het weekend met vrienden, of een festival. Alleen jammer dat er zoiets bestaat als een kater. Of in dit geval: de superkater. Wij zetten acht tekenen op een rij waaruit blijkt dat je echt te veel hebt gedronken dit weekend. 

1. Je hebt last van een droge mond. De Sahara is er niets vergeleken bij jouw maandagse mond nadat er een weekend lang juist oceanen aan drank doorheen zijn gegaan. 

2. Zweetaanvallen. Het is heel vreemd, maar je begint op de gekste momenten, vooral ’s nachts, te zweten. 

3. Constant honger. Waarschijnlijk is je lichaam in het weekend gewend geraakt aan een enorme inname en wil het dat doordeweeks nog steeds; je raakt maar niet vol, hoeveel je ook eet. 

4. Je hebt totaal geen energie. Je bent niet vooruit te branden. Eigen wil je alleen maar in foetushouding op de bank liggen. 

5. Maar toch slaap je onrustig. Dit is het gekste van alles: je hebt geen energie en dus zou je denken dat je lekker kunt slapen. Maar nee hoor, je wordt middenin de nacht alsnog wakker. 

6. Concentratieproblemen. Je kunt nergens je aandacht bij houden en alleen maar naar een scherm staren. 

7. Enigszins depressieve gedachten. Wat was het leuk en druk dat weekend en nu ben je weer helemaal alleen zonder al je vrienden. Je probeert nog wat te Whatsappen over hoe geweldig het was, maar dat haalt het toch niet bij the real thing

8. En soms, heel kort, zelfs de gedachte dat je nooit meer gaat drinken. Maar dat ga je natuurlijk niet doen. Want nogmaals, niets leuker dan een festival of een weekendje met vrienden uit te gaan. En anders, misschien Dry February?

Bron: Redactie Upcoming | Beeld: iStock

Laatste nieuws