Door deze slechte gewoontes kunnen je wimpers uitvallen

Ai...

Lees ook

De één heeft van nature een prachtige bos wimpers, de ander heeft de nodige laagjes mascara nodig. Maar hoe je het ook wendt of keert, we love lashes! Toch blijken veel vrouwen ze niet zo goed te verzorgen… Met als resultaat dat ze kunnen uitvallen. Ben jij guilty aan onderstaande dingen?

1. Je gebruikt alleen waterproof mascara

Tijdens de wintermaanden wil je niet dat je mascara uitloopt. En dus is de kans groot dat je naar waterproof mascara grijpt. Maar de ingrediënten die ervoor zorgen dat je mascara niet van je wimpers verdwijnt, zorgen er ook voor dat je wimpers uitdrogen. Daarnaast is het moeilijk om waterproof mascara van je wimpers te verwijderen, wat veel schrobben en boenen betekent. En dat werkt niet in het voordeel van je wimpers. 

2. Je mascara verwijderen doe je hardhandig

Gebruik je geen waterproof mascara? Dan moet je alsnog voorzichtig zijn bij het schoonmaken van je wimpers. Kies voor een remover op oliebasis en houd vervolgens je watje een tijdje tegen je wimpers gedrukt. Als het is ingetrokken, veeg je het pas rustig weg.

3. Je slaapt met mascara op 

Dat slapen met make-up op slecht is, dat wist je waarschijnlijk al. Maar ondanks dat, slapen toch veel vrouwen met mascara op, terwijl ze wel foundation van hun gezicht halen. Niet meer doen! Doordat je wimpers hard zijn, kunnen ze sneller breken. Vooral als je veel tegen je hoofdkussen wrijft en wild slaapt.

4. Je krult (bijna) altijd je wimpers

Dat je nóóit je wimpers moet krullen ná het aanbrengen van mascara, is bekend. Maar stiekem is het regelmatig gebruiken van een wimperkruller sowieso geen goed idee. Kun je echt niet zonder? Warm dan je wimperkruller op met een föhn. Hierdoor hoef je minder hard te duwen op je wimpers. Maarreh, controleer wel even of hij niet te heet is. Je wil je lashes er ook niet af branden.

5. Je verwijdert nepwimpers op de verkeerde manier

Sommige gelegenheden vragen nou eenmaal om killer lashes. Het is alleen wel de bedoeling dat je ze na afloop op de goede manier verwijdert. Het is hartstikke verleidelijk om ze er gewoon af te trekken, maar dat is alles behalve slim. Pak een wattenstaafje en doe hier remover op oliebasis op. Dep dit vervolgens een tijdje op de lijmrand van de wimpers. Hierdoor wordt de lijm losser en krijg je ze er makkelijker af.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook