Met deze vijf tips maak jij de perfecte eerste indruk

You're welcome!

Lees ook

Je voorstellen aan je schoonouders, vrienden van vrienden of aan je date vanavond, kan soms best spannend zijn. Want wat zullen ze van je denken en hoe kom je op hun over? Deze vijf tips gaan je helpen een goede eerste indruk te maken. 

Eerste indruk

Als je waarde hecht aan een eerste indruk en jij op je allerbest wil overkomen, dan kunnen de onderstaande tips misschien van pas komen. De eerste indruk is immers iets wat mensen bij blijft.

5 tips

  1. Spray niet te veel parfum op: studies hebben aangetoond dat mensen met een aangename geur over het algemeen ‘sympathieker’ gevonden worden. Maar dit geldt alleen als de persoon in kwestie niet direct doorheeft dat je een geurtje hebt opgespoten. Wees dus niet te fanatiek met je parfumflesje.
  2. Een open lichaamshouding: wil je uitnodigend en persoonlijk overkomen, dan is het belangrijk een open lichaamshouding te hebben. Deskundigen stellen dat dit helpt. Dus sla je armen niet over elkaar en sta rechtop.
  3. Stop met verhalen vertellen: hoe leuk je het ook vindt om ervaringen te herbeleven, je hebt het niet met diegene meegemaakt. Praat liever over onderwerpen die jullie beide interessant vinden.
  4. Persoonlijke ruimte: hoe voel jij je als iemand te dichtbij komt? Personal space, please! Wist je dat de perfecte afstand is onderzocht? De lengte tussen je ellenboog en vingertop schijnt dicht genoeg te zijn.
  5. Glimlach: blijkbaar kan een glimlach van een vreemde je laten denken dat je slim bent. Althans, volgens een onderzoek van de Journal of Cross-Culture Psychology blijkt dat mensen die glimlachen, andere mensen het gevoel geven dat ze intelligent zijn. Blijven lachen dus!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook