Bo’s gevulde puntpaprika met quinoa en geitenkaas

Bo's gevulde puntpaprika met quinoa en geitenkaas is een heerlijk en healthy recept!

Onze nieuwe foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: gevulde puntpaprika met quinoa en geitenkaas. Wij kunnen niet wachten op dit recept te gaan maken..

Nodig voor twee personen
– 2 rode puntpaprika’s
– 150 gram zachte geitenkaas
– 150 gram quinoa zaden
– 2 el honing
– klein handje verse peterselie + nog wat voor de garnering
– Snuf zeezout en wat peper
– Optioneel: een handje walnoten

Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Zet een pannetje water op voor de quinoa. (Voor quinoa geldt twee keer zoveel water toevoegen. Dus 1 cup quinoa = 2 cups water.) Voeg de quinoa toe als het water kookt en laat 12 minuten pruttelen op laag vuur terwijl je af en toe roert.

3. Snijd ondertussen de paprika’s door midden. Verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaat met de binnenkant naar boven. Bestrijk de binnenkanten met honing en bestrooi met een snuf zout. Zet weg in de oven voor 15 minuten.

4. Haal de paprika’s uit de oven en giet het overtollige vocht van de quinoa af. Snijd de peterselie fijn maar houd een klein beetje over voor de garnering. Breng de quinoa op smaak met de peterselie, zout en peper. Vul daarna de paprika’s met de quinoa en top af met de geitenkaas. Gebruik je walnoten? Hak deze dan fijn en verdeel ze over het gerecht.

5. Schuif de plaat nog voor 5 minuutjes in de oven zodat de geitenkaas lekker kan smelten.

www.beaufood.nl

Laatste nieuws