Deze 5 dingen moet je doen na een vrijpartij

Deze 5 dingen moet je doen na een vrijpartij

Het liefste wat je doet na een heftige vrijpartij is het bed de komende uren niet meer verlaten. Toch kun je dit best wel doen als je je vagina happy wil houden. Nee, we gaan je geen moeilijke taken opleggen die veel moeite kosten. Overweeg wel deze 5 makkelijke handelingen na een potje seksen. 

1. Ga plassen 
Als je gevoelig bent voor blaasontstekingen hoeven we je niet te vertellen hoe belangrijk het is om naar het toilet te gaan nadat je bent uitgepuft. Bacteriën van je rectum kunnen tijdens een vrijpartij bij je blaas terechtkomen. Door te plassen worden mogelijke bacteriën weggespoeld. 

2. Veenbessensupplement
Het ontstekingsremmende effect in veenbessen is wat jij nodig hebt als je een blaasontsteking wil voorkomen. Neem elke dag een veenbessensupplement in vorm van een capsule of kies het pure sap. Omdat het sap ontzettend zuur en wat bitter is kun je het best aanlengen met water. 

3. Go clean
Bij een vrijpartij komt heel wat vocht aan te pas. Is het geen glijmiddel, dan is het wel speeksel dat down under hangt. Probeer na elke sessie even je vagina schoon te maken met een washandje met niet-geurende zeep om bacteriële infecties te voorkomen. Of spring even in de douche, dat kan ook. 

4. Slaap naakt
Draag zacht, katoenen ondergoed of een losse pyjamabroek. Of slaap volledig naakt, dat is veel beter voor de circulatie. Vermijd nylon-stof en strak zittende broekjes.

5. Drink water
Drink voldoende water. Niet enkel voordelig om gehydrateerd te blijven. Het zal er ook voor zorgen dat bacteriën in je blaas worden weggespoeld. 

Lees ook: Dit gebeurt er als je een tijd geen seks meer hebt gehad

Bron: Women's Health | Beeld: iStock


Recent


Gerelateerde artikelen