5 topinvesteringen die elke hardloper gedaan moet hebben

5 topinvesteringen die elke hardloper gedaan moet hebben

Met deze investeringen zorg je ervoor dat je lekkerder rent. Ook is de kans op blessures opeens een heel stuk kleiner. Wel zo prettig!

1/ Een goed paar hardloopschoenen

Geloof me, je voelt meteen verschil tijdens het rennen. Kies schoenen die bij de vorm van jouw voeten passen. Er spelen ook andere factoren mee, zoals je manier van lopen en je loopafstand. Door middel van een persoonlijke loopanalyse (uit te voeren bij verschillende sportwinkels) kies jij de fijnste hardloopschoenen uit.

2/ Sportsokken

Iets wat de gemiddelde hardloper snel vergeet: goede sokken. Maar hardlopen op je enkelsokken van de Hema? Dat is toch niet fijn! Verklein de kans op blaren, knellende schuurplekken en vochtige voeten en koop naadloze sportsokken in de juiste maat.

3/ Sportbroek of -legging die niet afzakt

Denk aan een korte sportbroek die je strakker kunt trekken met touwtjes in de voering. Je wil voorkomen dat die broek na vijf kilometer op je knieën hangt! Dat sjorren en omhoogtrekken leidt alleen maar af. Kies dus altijd voor een running tight die goed om je heupen zit.

4/ Verlichting

Vooral als je ’s avonds gaat rennen súper belangrijk. Zorg dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers!

5/ Sportondergoed

Voorkom miskopen en spring, beweeg en gooi je armen eens goed in de lucht. Als je sportbh blijft zitten, heb je een match. Maar denk ook aan sportonderbroeken: rennen in een string is nu eenmaal niet zo comfortabel.

Door Suzanne Meeuwissen


Recent