5 x motivatie voor thuisyoga

5 x motivatie voor thuisyoga

Het handige van yoga is dat je het overal kunt beoefenen. Maar hoe krijg je jezelf zo ver dat je het ook écht gaat doen?

1. Zorg voor een fijne yogaplek

Je eigen routine begint met een vaste plek. Ruim afleiding uit de weg! Jouw plek hoeft niet groot te zijn, zolang je je ongehinderd kan bewegen. Om de juiste sfeer te creëren kun je een foto van plant op hangen of wierook aansteken en rustgevende muziek opzetten. Zo krijg je al zin door ernaar te kijken!

2. Elke dag 15 minuten

Een routine komt in stand met de belofte aan jezelf het echt te gaan doen. Het werkt vaak het beste om er een bepaald tijdstip voor te reserveren. Maak tijd vrij! Noteer het bij voorkeur. Als je elke dag 15 minuten yoga doet, zal het net zo'n routine zijn als je tandenpoetsen.

3. Kies de poses die bij je passen

Door thuis te sporten, kun je zelf bepalen waar jij op dat moment zin in hebt. Zo wordt het een pleziertje, in plaats van een opgave.

4. Maak er geen moetje van

Moeten wekt weerstand op. Wees vrij door zelf oefeningen te kiezen die jij fijn vindt. Wellicht onder het genot van je favoriete muziek of serie. Probeer je dagelijkse 15 minuten te halen, maar voel je niet schuldig als er die ene dag niet meer dan 5 minuten rekken en strekken in zit.

5. Zet door

Het leven kent geen shortcuts. Als je iets wilt bereiken moet je een beetje je best doen en geduld hebben. Uiteindelijk zal die voldoening alleen maar beter voelen. Elke oefening die je doet is geslaagd. Zet door!

 

Tekst: Carlijn Simons


Recent