7x Fitnessapparaten voor thuis

7x Fitnessapparaten voor thuis

Ben je een fanatiek fitnesser en heb je in huis nog wel een plekje over? Waarom schaf je dan geen fitnessapparaat voor in huis aan? Zo wordt de drempel om te sporten nóg lager, je hoeft namelijk niet eens de deur meer uit.

1. Hometrainer

De hometrainer is een van de bekendste fitnessapparaten voor in huis. Met een hometrainer train je je buik-, bil- en beenspieren. Daarnaast werk je aan je conditie. Heb je niet zoveel plek in huis? Strayshop.nl verkoopt een mini hometrainer. Deze berg je makkelijk op.

2. Speedbike

De speedbike ken je misschien wel van het spinnen. Speedbikes kom je de laatste tijd steeds vaker in fitnesscentra tegen. Het is nu ook mogelijk om een speedbike voor thuis te kopen. Spinnen is een ideale methode om je conditie op peil te houden en calorieën te verbranden.

3. Stepper

Een stepper is een klein fitnessapparaat. Heel handig voor als je weinig ruimte in huis hebt. Je traint met een stepper je heupen, billen en dijen.

4. Loopband

Valt je rondje hardlopen in het water door een regenbui? Dan is het ideaal om een loopband in huis te hebben. De loopband is een van de bekendste cardio apparaten. Ook al zijn sommige loopbanden groot van formaat, vaak zijn ze inklapbaar, waardoor je ze makkelijk aan de kant schuift. Op de loopband train je je rug-, buik-, bil- en beenspieren.

5. Roeimachine

Met een roeimachine train je ontzettend veel spiergroepen. Je rug-, arm-, borst-, buik-, bil- en beenspieren komen namelijk aan bod. Ook werk je aan een goede conditie. Ook een roeitrainer is vaak makkelijk in te klappen, waardoor je hem makkelijk aan de kant schuift.

6. Crosstrainer

Als je regelmatig in de fitness komt, dan is de crosstrainer je waarschijnlijk wel bekend. Met de crosstrainer train je voornamelijk je benen en schouders. Wil je een crosstrainer die geen lawaai maakt? Wel zo aardig voor je buren! Kies dan voor een apparaat waarvan het vliegwiel wordt aangedreven met een V-snaar. Dit maakt minder geluid dan wanneer deze aangedreven wordt door een ketting.

7. Trilplaat

Een trilplaat werkt door middel van body vibration. Dit getril laat je spieren samentrekken. Zo vinden er ongeveer 30 tot 50 spiercontracties per seconde plaats. Op de trilplaat kan je de oefeningen doen die je normaal gesproken op de vloer zou doen. De trilplaat is voornamelijk goed voor vet verbranding.


Recent