8 tips voor een goede nachtrust

8 tips voor een goede nachtrust

Heb jij vaak moeite met in slaap vallen? Met deze acht tips slaap jij vannacht als een roosje.   

 1. Zorg voor een regelmatige slaapcyclus

  Dit houdt in dat je elke dag ongeveer op hetzelfde tijdstip opstaat en gaat slapen. Natuurlijk is het heerlijk om in het weekend uit te slapen, maar deze extra uren slaap kunnen je lichaamsklok verstoren. Hierdoor wordt het de volgende ochtend lastiger om vroeg op te staan.
 1. Drink ’s avonds geen cafeïnehoudende dranken

  In dranken als koffie, thee, cola, ijsthee, chocolademelk en energiedranken zit cafeïne. Cafeïne geeft een gevoel van verhoogde energie en verdrijft het gevoel van vermoeidheid. Voor een goede nachtrust vermijd je cafeïnehoudende dranken. Het liefst minstens acht uur voor je gaat slapen. 
 1. Drink geen alcohol

  Je hebt waarschijnlijk weleens van een ‘slaapmutsje’ gehoord. Nu kan zo’n drankje er inderdaad voor zorgen dat je snel in slaap valt, maar alcohol verminderd de kwaliteit van je slaap. Alcohol in je lichaam kan er namelijk voor zorgen dat je ’s nachts regelmatig wakker wordt. 
 1. Wijs je kat of hond de deur

  Samen slapen met je huisdier is niet verstandig als je een goede nachtrust wil. Dieren bewegen veel in hun slaap en worden snel wakker. Hierdoor zullen ze jouw slaap verstoren.

 2. Zorg voor een goed matras

  Je slaapt het lekkerst op een matras van goede kwaliteit. Zorg voor een matras met goede ondersteuning, vering en ventilatie. Bij matrasaanhuis.nl bezorgen ze je matras bij je thuis. Dat bespaart jou ook weer energie!

 3. Vermijd blauw licht

  Denk aan je telefoon, de televisie en je laptop. Maar je digitale wekker kan bijvoorbeeld ook blauw licht produceren. Blauw licht bootst zonlicht na, waardoor je lichaam denkt dat het tijd is om op te staan. Zorg sowieso voor een slaapkamer die zo donker mogelijk is.

 4. Lees voor het slapengaan

  Het lezen van een boek is vermoeiend voor de ogen, waardoor je je al snel slaperig voelt. Kies wel voor een boek met korte hoofdstukken, zodat je ieder moment kan stoppen met lezen. En kies natuurlijk niet voor een leeslampje met blauw licht.
 1. Doe ontspanningsoefeningen voor het slapen

  Er zijn ontzettend veel ontspanningsoefeningen online te vinden. Deze oefeningen laten je focussen op je ademhaling. Hierdoor kom je tot rust en maak je je hoofd helemaal leeg.

Recent