9 redenen waarom seks goed is voor je gezondheid

9 redenen waarom seks goed is voor je gezondheid

Seks is niet alleen maar leuk, het is ook goed voor je gezondheid. Mocht je nog niet overtuigd zijn om vanavond de lakens te delen, na deze redenen wel.

1. Minder stress

Uit een studie blijkt dat seks zorgt voor ontspanning en het verlagen van de bloeddruk. Er is ook  gebleken dat stellen die samenwonen en vaak seks hebben een lagere diastolische bloeddruk hebben.

2. Goed voor je weerstand

Er is gebleken dat mensen die 1 á 2 keer per week vrijen, meer immunoglobuline A in hun speeksel hebben dan mensen die minder actief zijn in bed. Immunoglobuline A is een antilichaam dat je beschermt tegen bacteriën en virussen.

3. Calorieën verbranden

Met een halfuurtje seks verbrand je zo 100 kilocalorieën of meer. Met de juiste standjes train je zelfs je been- en buikspieren!

4. Gezond hart

Twee keer per week seks vermindert bij mannen de kans op een hartaanval. Door de seks wordt je hartslag opgevoerd waardoor je bloed sneller gaat stromen. Dat heeft een positief effect op je hart en bloedvaten.

5. Meer intimiteit

Als je iemand knuffelt, maar ook tijdens een orgasme, maak je het hormoon oxytocine aan. Oxytocine zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met je partner. Ook kan het je socialer, trouwer en minder bang maken.

6. Pijnstiller

Je lichaam produceert endorfine, door deze stof wordt je pijn onderdrukt en krijg je een fijn gevoel.

7. Beter slapen

Lukt het je niet om in slaap te vallen? Seks helpt. De oxytocine heeft een rustgevende werking en zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt.

8. Mooie huid

Tijdens seks produceer je zweet en oestrogeen, wat de poriën reinigt. Zo krijg je glanzend haar en een mooiere huid.

9. Sterke bekkenbodem

Vrouwen trainen tijdens het vrijen hun bekkenbodemspieren. Je hebt sterke bekkenbodemspieren nodig voor een goede controle over de blaas: verslapte bekkenbodemspieren kunnen tot incontinentie leiden.

 

Tekst: Sterre Blokdijk

 


Recent