Happy in Shape test: SHIMANO STEPS

Happy in Shape test: SHIMANO STEPS

Halen ze jou ook steeds vaker in? Terwijl jij met hijgen en puffen de tegenwind trotseert, raast een fietser je zonder moeite voorbij. Niet zo gek, de e-bike maakt fietsen namelijk een stuk gemakkelijker.

Omdat wij bij Happy in Shape ook wel van een rondje trappen door de natuur houden, testen wij de nieuwe e-bike van Shimano uit.

Waarom is een e-bike zo populair? Het is een stuk minder vermoeiend om lange afstanden af te leggen, waarbij heuvels een eitje zijn. Daarbij ben je nog steeds zelf aan het trappen en kom je met gemak aan genoeg lichaamsbeweging. Extra plus: geen parkeerkosten en uit onderzoek blijkt dat je 350 ml minder zweet. Win win!

Shimano biedt e-bikes met een natuurlijk rijgevoel, soepele trapondersteuning, en meer comfort. Happy in Shape medewerker Nouchka mocht speciaal voor het magazine SHIMANO STEPS uit proberen en is super enthousiast over het slanke, compacte model. "Op een gewone fiets raak je al snel uitgeput na een aantal kilometers, maar lange afstanden zijn met een e-bike geen probleem meer en door de duurzame batterij kun je met een opgeladen accu wel 170 km rijden!"

Voor Nouchka was het de eerste keer fietsen op een e-bike, maar zeker niet de laatste. "Je kunt uren blijven fietsen met deze ondersteuning en dus veel kilometers maken. De e-bike schakelt als een automaat maar je kan het ook zelf doen, genoeg opties dus. Al met al een fijne fiets. Na de test moest ik weer gewoon op mijn eigen fiets, dat viel wel even zwaar!"

 

Meer informatie: https://www.shimano-steps.com/e-bikes/netherlands/nl

 

Tekst: Sterre Blokdijk


Recent