Waarom een goede squashtas zo belangrijk is

Waarom een goede squashtas zo belangrijk is

Squash is een leuke en intensieve binnensport. Maar wist je dat een squashtas een must is? Wij leggen je uit hoe dat zit! 

Must

Bij een sport als squashen waarbij je een racket mee moet nemen, is een goed passende tas aan te raden. 


Grip 

Bij een gewone (sport)tas steekt de steel van het racket vaak uit. Wanneer je dan bijvoorbeeld door de regen naar de sporthal fietst en je racket dus nat wordt, merk je dit als je aan het squashen bent. De grip kan dan namelijk geen vocht meer opnemen op de baan. Daarnaast is de steel veel kwetsbaarder als hij uitsteekt. Als er andere spullen of tassen tegenaan of bovenop worden gezet, kan er een breuk aan het racket ontstaan.

En wist je dat de grip van een racket door een hoge temperatuur kan uitdrogen? Laat je je tas of racket in de zon staan of liggen, dan is de kans groot dat je racket daarna weinig tot geen grip meer kent. Een goede tas heeft daarentegen een ‘thermolaag’ om temperatuurschommelingen tegen te gaan.

Ventilatie 

Ook voor je schoenen is een goede tas aan te raden. Een goede tas ventileert namelijk en daardoor kunnen je schoenen na het sporten uitdampen. Dampen je schoenen niet uit, dan blijven ze nat en dat is nadelig voor de lijm van je schoenen.

Wil je de kwaliteit van je squashspullen garanderen, investeer dan in een mooie squashtas. Kwaliteit Squash materiaal bestel je bij qss-squash.nl. 

Door: Mireille Sneekes


Recent