Eetdagboek Marije van der Made

YouTubster Marije van der Made deelt haar eetgewoonten met ons!

Benieuwd naar de eetgewoonten van BN’ers? Marije van der Made deelt ze met ons. 

Over Marije van der Made 

Marije van der Made heeft het succesvolle YouTube-kanaal Dit Gebeurt Er Als, waarop ze challenges aangaat zoals een dag alleen maar taart eten, een week een keto-dieet proberen, of een week niet in de spiegel kijken. Ze bracht onlangs haar eigen chocoladereep uit met Hands Off My Chocolate, de Birthday Cake-reep.
Leeftijd: 31 jaar
Lengte: 1,78 m
Gewicht: ‘Ik denk 64 kilo, maar ik vind de weegschaal stom; ik heb me al zeker vijf jaar niet gewogen.’
In shape? ‘Ik probeer twee tot drie keer in de week te kickboksen, en daarnaast doe ik thuis aan yoga. Dit doe ik vooral vanwege een blessure, een scheur in een tussenwervelschijf van mijn rug, om alles te verstevigen en soepel te houden. Verder zorg ik ervoor dat ik elke dag minstens een half uur tot een uur wandel.’

Eetdagboek 

7.30  

‘Ik begin de dag met een pot groene thee of kruidenthee; even mijn vochtgehalte aanvullen. Ik probeer pas te ontbijten als ik echt honger krijg. Dat geeft mijn lichaam een beetje rust en ik beperk op deze manier het aantal calorieën dat ik dan op een dag binnenkrijg.’

9.30 

‘Trek in chocola, dus ik neem een stukje van mijn Birthday Cake-reep. Who am I kidding, het blijft niet bij één stukje, ik kan dit op elk moment van de dag eten. Mensen kennen mij niet beter dan als chocolademonster, daarom was die eigen reep ook een droom die uitkwam.’

11.00

‘Ik ontbijt met een vegan maaltijdshake van Jake, die bevat alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt op een dag, en bevat de perfecte verhouding tussen vetten, koolhydraten en eiwitten. Als je een ideale maaltijd zou uitdenken in voedingstoffen, dan kom je op deze shake.’

13.30

‘Ik eet bij SLA in Amsterdam met een vriendin en neem een salade met kikkererwten, bonen, quinoa, avocado en heel veel groenten. Thuis eet ik nog een paar stukjes chocola.’

18.00 

‘Ik heb zin in mijn favoriete comfortfoodgerecht dat tóch veel voedingsstoffen bevat: gele linzenpasta met zelfgemaakte bolognesesaus van wortel, paprika, ui, knoflook, tomaten, vegetarisch gehakt, linzen en edelgistvlokken. Ik ben vegetariër en eet ook amper nog zuivelproducten. Als toetje neem ik toch nog maar een stukje chocola.’

Laatste nieuws