Recept: buddha bowl met vegan zalmfilet

Recept: buddha bowl met vegan zalmfilet

Van steeds meer lekkernijen verschijnt een vegan variant. Zo ook van zalm: SoFine heeft namelijk plantaardige zalm geïntroduceerd en wij delen een smakelijk recept! 

Comfort food 

Zalm is misschien wel onze favoriete vis, maar helaas lijdt ook dit soort onder de overbevissing. Goed nieuws voor ons (en hopelijk ook voor jou): onlangs is er een veganistische variant van deze vis gelanceerd. De vegan zalmfilet kun je op verschillende manieren toevoegen aan je maaltijd, bijvoorbeeld in een buddha bowl met quinoa en rode kool. Gezond, veganistisch, milieubewust én lekker. Do we need to say more? 

Ingrediënten (voor vier personen) 

4 stuks SoFish Fillets Salmon Style
280 gram quinoa
300 gram rode kool
2 avocado's
1 blik kikkererwten (400 gram)
4 el tahini
4 el water
1 limoen
1 el sesamzaad

How to prepare

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens afkoelen. 2. Snijd de rode kool fijn en de avocado in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken. 3. Bak de 'zalmfilets' volgens de aanwijzingen op de verpakking. 4. Meng de tahini met het water en het limoensap om een dressing te maken. 5. Schep de quinoa in kommen en verdeel de rode kool, avocado, kikkererwten en de 'zalm' erover en voeg naar smaak de dressing toe. 

Eetsmakelijk! 

Door: Mireille Sneekes
Bron: SoFine  


Recent