Recept: buddha bowl met vegan zalmfilet

Een verantwoord en bovenal smakelijk gerecht!

Van steeds meer lekkernijen verschijnt een vegan variant. Zo ook van zalm: SoFine heeft namelijk plantaardige zalm geïntroduceerd en wij delen een smakelijk recept! 

Comfort food 

Zalm is misschien wel onze favoriete vis, maar helaas lijdt ook dit soort onder de overbevissing. Goed nieuws voor ons (en hopelijk ook voor jou): onlangs is er een veganistische variant van deze vis gelanceerd. De vegan zalmfilet kun je op verschillende manieren toevoegen aan je maaltijd, bijvoorbeeld in een buddha bowl met quinoa en rode kool. Gezond, veganistisch, milieubewust én lekker. Do we need to say more? 

Ingrediënten (voor vier personen) 

4 stuks SoFish Fillets Salmon Style
280 gram quinoa
300 gram rode kool
2 avocado’s
1 blik kikkererwten (400 gram)
4 el tahini
4 el water
1 limoen
1 el sesamzaad

How to prepare

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens afkoelen. 2. Snijd de rode kool fijn en de avocado in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken. 3. Bak de ‘zalmfilets’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. 4. Meng de tahini met het water en het limoensap om een dressing te maken. 5. Schep de quinoa in kommen en verdeel de rode kool, avocado, kikkererwten en de ‘zalm’ erover en voeg naar smaak de dressing toe. 

Eetsmakelijk! 

Door: Mireille Sneekes
Bron: SoFine  

Laatste nieuws

burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill
keelpijn

Keelpijn? Dit is beter voor je keel dan citroen en honing

Grote kans dat jij dit in je keukenkastje hebt staan.